Start derde editie Gemeentelijke Barometer Fysieke Leefomgeving
De Barometer bestaat uit een jaarlijks terugkerend algemeen deel met 7 thema’s binnen de fysieke leefomgeving en een verdiepend thema. Dit keer is dat het thema ‘water’. Hierbij komen de volgende (bestuurlijke) aspecten aan de orde: klimaatadaptie, waterkwantiteit, waterketen, samenwerking en het Deltaprogramma.
Aan de vorige twee edities van het onderzoek in 2012 en 2013 deden meer dan de helft van alle gemeenten mee. Het onderzoek leverde waardevolle resultaten en inzichten op waarmee gemeenten de kwaliteit van het beleid en de uitvoering kunnen verhogen. Zo kunnen gemeenten bijvoorbeeld bepalen hoe ver ze staan met de uitvoering van het Energieakkoord of met de aanpak van leegstand.
Presentatie resultaten
De resultaten zullen op het VNG-jaarcongres, dat dinsdag 2 juni in Apeldoorn zal plaatsvinden, worden gepresenteerd. Hiermee krijgen gemeentelijke bestuurders en managers weer een duidelijk inzicht in de trends en best practices om de nieuwe strategie en beleidsplannen te kunnen onderbouwen.
Deelname
Wethouders en managers met een portefeuille binnen het werkveld van de fysieke leefomgeving (ruimtelijke ontwikkeling, stedelijk beheer/beheer openbare ruimte, milieu en duurzaamheid, woonbeleid, vastgoedbeheer, bouw, verkeer en vervoer) kunnen deelnemen aan het onderzoek.
Voor meer informatie en aanmelden zie: httpp://www.royalhaskoningdhv.com/barometer
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov om 07:30 uurDe gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Bomen basis van klimaatadaptieve en energievriendelijke stad
31 okt om 07:30 uurVolgens Joris Voeten vormen bomen de basis voor een natuurinclusief, klimaatadaptief en energievriendelijk…
Transformatie: van fabrieksterrein tot cohousinggemeenschap
23 okt om 07:00 uurDe Belgische stad Gent pioniert op het gebied van collectief wonen. Ook kent de stad innovatieve…
Nieuwe studie: bouwen impuls voor stedelijk groen
21 okt om 07:30 uurWat zijn de effecten van verstedelijking op ecosysteemdiensten, zoals groen, koeling en waterretentie, en de…
Lancering nieuw kennisplatform Ruimte voor Bewegen
16 okt om 11:00 uurAcquire kondigt met trots de lancering aan van Ruimte voor Bewegen, een nieuw kennisplatform dat zich richt op…
Dashboard leefomgeving op basis van ‘marktgedragen data’
14 okt om 07:30 uurMet het binnenkort te lanceren Nationaal Dashboard Duurzame Leefomgeving is er een nieuwe tool beschikbaar die…
Met Tweede Groene Ring nieuwe ruimtelijke kansen voor Leiden
9 okt om 07:30 uurOpgaven als de energietransitie, mobiliteit en de enorme woningbouwopgave leggen in elke gemeente een claim op…
Landschapsarchitectuur en beweegvriendelijkheid in Apeldoorn
8 okt om 07:30 uur“Ik heb me altijd gericht op de buitenruimte”, begint landschapsarchitecte Linda Hooijer. “Wat mij aantrok in…
Reactie toevoegen