Officiële opening van het Leefbaarste Gebouw van Nederland
Leefbaarste Gebouw van Nederland
In het NRC Handelsblad van afgelopen weekend werd bekend gemaakt dat dit gebouw is uitgeroepen tot het meest leefbare gebouw van Nederland. Volgens de jury: "Het is een gebouw dat op alle facetten rekening houdt met de gebruikers".
Duurzaamheid gaat hand in hand met onderwijscomfort
I/O is op dit moment ook het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland. Een voortreffelijke score op de Milieu-Index Gebouw (MIG: 283) en een gunstige Energieprestatiecoëfficiënt (EPC: 0,25) en een energielabel A+++ getuigen hiervan. Voor de score is alleen met energieopbrengsten gerekend die in, aan en op het gebouw zelf worden opgewekt. De uiterlijke verschijningsvorm is bepaald vanuit de duurzaamheidsaspecten en met respect voor de omliggende bebouwing.
De nieuwbouw stelt de mens centraal en faciliteert en stimuleert samenwerking. Een ruim, licht en sfeervol atrium geeft overzicht en nodigt uit tot interactie. Diverse dakterrassen met bomen en struiken geven de getrapte gevel van het gebouw een groene uitstraling, voor gebruikers én omwonenden. De zonnepanelen in het glazen dak en de ondergrondse warmte- en koudeopslag voorzien de Nijmeegse HAN-campus van energie.
Duurzaamheid komt op alle niveaus tot uiting. Denk aan: waterverbruik, materiaalgebruik, luchtkwaliteit, akoestiek, visueel comfort en verlichting. Het resultaat is een energiezuinig gebouw dat grotendeels zelf in zijn energiebehoefte voorziet. Een warmte- en koudeopslag (wko) en zonnepanelen op het dak zorgen onderaan de streep zelfs voor energiewinst. Op die manier besparen ook andere gebouwen op de HAN Campus op hun energierekening.
Het I/O gebouw bevat voornamelijk onderwijs- en sportfuncties en biedt uitstekende voorzieningen voor circa 3.600 studenten. De totale omvang van het gebouw is 36.633 m2 waarvan onderwijsfunctie: 16.641 m2 en drie bouwlagen ondergronds parkeren voor 650 parkeerplaatsen.
Onderwijs en opleidingen samen aan de slag in Regionale Onderwijsconferentie
Voorafgaand aan de officiële opening organiseert de Faculteit Educatie de Regionale Onderwijsconferentie 'Onderwijs in de 21e eeuw'. Hoe ziet het onderwijs in de 21e eeuw eruit? Een actuele vraag, waarover meer dan 600 lerarenopleiders, leraren, studenten, onderzoekers, managers, opleidingskundigen en specialisten zich op die middag buigen.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Congres Scholenbouw: ‘Iedereen kan impact maken’
6 nov om 07:30 uurNog een week en het grote Duurzame & Gezonde Scholen Congres begint in Omnisport Apeldoorn. Met een…
Verduurzamen monumentale schoolgebouwen vergt lange adem, maar het kan wel
28 okt om 07:30 uurSchoolbesturen willen hun vastgoed graag verduurzamen. Maar hoe doe je dat als vastgoedprofessional bij een…
Hoe creëren we gezond onderwijsvastgoed op zieke planeet?
22 okt om 11:00 uurBij scholen-dienstverlener Anculus, hoofdsponsor van het Duurzame & Gezonde Scholen Congres, is de…
3 eeuwen samen in 1 gerenoveerd, monumentaal schoolgebouw
16 okt om 07:30 uurBij Brique Architecten worden vaak en graag maatschappelijke opgaven uitgediept en uitgewerkt. Daaronder…
Emaus College biedt rust, vertrouwdheid en uitdaging
11 okt om 07:30 uurIn Ermelo is dit jaar de nieuwbouw opgeleverd van het Emaus College voor voortgezet speciaal onderwijs. De…
De finesses van een inclusief en groen schoolplein
4 okt om 07:30 uurSchoolpleinen en speeltuinen worden steeds groener en avontuurlijker. Wat betekent dat voor kinderen met een (…
Pleidooi nieuwe bouwcultuur tijdens ARCHITECT@WORK
3 okt om 07:30 uurTijdens de tweedaagse beurs ARCHITECT@WORK werd in diverse lezingen een beeld geschetst van de nieuwe…
Oplossingen voor netcongestie onderwijsvastgoed
1 okt om 07:30 uurHet volledige programma is bekend van ons populaire Duurzame & Gezonde Scholen Congres! Kom je op 13…
Reactie toevoegen