Nieuwe fietsverbinding tussen Schiedam en Rotterdam
De fietsverbinding tussen de Schiedamse Polderdwarsweg en de Rotterdamse Sydneystraat is een belangrijke aanvullende schakel in het regionale fietsnetwerk. “Hiermee maken we het nog aantrekkelijker om de fiets te pakken. We bewegen meer en verbeteren onderwijl de verkeersdruk en luchtkwaliteit van beide steden” zegt wethouder Langenberg.
Uitdaging
Technisch gezien was het een uitdaging om het fietspad te realiseren op een tracé waarin over korte afstand forse hoogteverschillen letterlijk en figuurlijk moeten worden overbrugd. Het Ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam ontwierp hiervoor een honderd meter lange brug. De brug heeft een bijzonder slanke verschijningvorm meegekregen en de leuning is altijd zichtbaar dankzij geïntegreerde led-verlichting.
Soepele samenwerking
Het project is een gezamenlijk initiatief van de twee gemeenten en mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit Beter Benutten, een subsidie van de MetropoolRegio. Daarnaast deelden Schiedam en Rotterdam de overige kosten.
Beheer en onderhoud
In een overeenkomst hebben beide gemeentes afspraken gemaakt over het beheer en het onderhoud van het fietspad en de brug. Rotterdamonderhoudt de brug en Schiedam draagt voor 50% bij in de kosten daarvan. Schiedam onderhoudt het fietspad binnen de gemeentegrens van Schiedam. Rotterdam onderhoudt het fietspad gelegen binnen de Rotterdamse gemeentegrens.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Biodiversiteit van daktuinen verhogen doe je zo
22 nov om 07:30 uurNaar aanleiding van een constatering van landschapsarchitecte Maike van Stiphout, eerder onze…
Ontdek de kracht van groenblauwe schoolpleinen tijdens de excursie naar basisschool De Verwondering
20 nov om 14:38 uurNa het inspirerende Duurzame Gezonde Scholen Congres nodigen we je uit voor een…
Ontwerpkeuzes binnen een beperkt beschikbare fysieke ruimte
19 nov om 14:47 uurRuimte is bij elke stedelijke schaalsprong het toverwoord. Niet iedereen wil wonen…
Bodem, water én natuur sturend
18 nov om 07:30 uurAls adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco adviseert Gijs Meijer dagelijks over…
'Eerst lokale cultuur, identiteit en historie snappen'
15 nov om 07:30 uurAls stedenbouwkundige Tom van Tuijn start met een gebiedsontwikkeling, laat hij een ecoloog de wijk ingaan om…
Van Vinex naar NOVEX
12 nov om 07:30 uurWelke ervaringen met de Vinex-wijken kunnen helpen voor de ontwikkeling van de nieuwe NOVEX-gebieden? Het…
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov om 07:30 uurDe gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Bomen basis van klimaatadaptieve en energievriendelijke stad
31 okt om 07:30 uurVolgens Joris Voeten vormen bomen de basis voor een natuurinclusief, klimaatadaptief en energievriendelijk…
Reactie toevoegen