Amvest en Dura Vermeer gaan Asterweg in Amsterdam herontwikkelen
Meest circulaire stadswijk van Amsterdam
Asterweg is gelegen in het industriële bedrijventerrein in Buiksloterham, een veelbelovend gebied aan de noordelijke IJ-over. De gemeente Amsterdam heeft de ambitie van dit gebied de meest circulaire stadwijk van de stad te maken.
Behoud bestaande bedrijvigheid
Het vertrekpunt is om een substantieel deel van de bestaande bedrijfsruimten aan te houden. Het doel is om de huidige huurders in de nieuwe ontwikkeling een plaats te bieden. Het behouden van bestaande bedrijvigheid sluit aan op de gemeentelijke ambities. Hiermee blijft het authentieke karakter van Buiksloterham behouden. Daarnaast sluit de ontwikkeling ook aan op het circulariteitsbeleid van de gemeente Amsterdam.
Circulariteit als integraal onderdeel
Het deel van de gebouwen dat niet behouden blijft maakt plaats voor een uitdagende mix van bedrijvigheid en wonen. De ambitie is om zoveel mogelijk onderdelen van de bestaande gebouwen te hergebruiken. Het sloopproces is hier volledig op ingericht. Zo krijgen onder andere dakpannen, sanitair, deuren, technische installaties, aircosystemen, trappen, brandhaspels en systeemplafonds een nieuw leven. Onderdelen die niet in de herontwikkeling passen krijgen een nieuwe bestemming.
Asterweg waar wonen en werken samenkomt
Naast de huidige zakelijke huurders, is een evenredige mix aan bewoners het uitgangspunt. De woningen zijn bestemd voor sociale huur, middenhuur en koop.
De gebouwen in verhuurde staat zijn per 1 april 2022 geleverd aan Dura Vermeer Bouw Midden West en Amvest. Het Residential Capital Markets team van Cushman & Wakefield heeft de transactie namens verkoper begeleid. Met diverse betrokkenen zijn gesprekken opgestart om verder invulling te geven aan de plannen en ambities voor het realiseren van het circulaire stuk stad, waar wonen en werken hand in hand gaat.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Bodem, water én natuur sturend
18 nov om 07:30 uurAls adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco adviseert Gijs Meijer dagelijks over…
'Eerst lokale cultuur, identiteit en historie snappen'
15 nov om 07:30 uurAls stedenbouwkundige Tom van Tuijn start met een gebiedsontwikkeling, laat hij een ecoloog de wijk ingaan om…
Van Vinex naar NOVEX
12 nov om 07:30 uurWelke ervaringen met de Vinex-wijken kunnen helpen voor de ontwikkeling van de nieuwe NOVEX-gebieden? Het…
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov om 07:30 uurDe gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Bomen basis van klimaatadaptieve en energievriendelijke stad
31 okt om 07:30 uurVolgens Joris Voeten vormen bomen de basis voor een natuurinclusief, klimaatadaptief en energievriendelijk…
Transformatie: van fabrieksterrein tot cohousinggemeenschap
23 okt om 07:00 uurDe Belgische stad Gent pioniert op het gebied van collectief wonen. Ook kent de stad innovatieve…
Nieuwe studie: bouwen impuls voor stedelijk groen
21 okt om 07:30 uurWat zijn de effecten van verstedelijking op ecosysteemdiensten, zoals groen, koeling en waterretentie, en de…
Lancering nieuw kennisplatform Ruimte voor Bewegen
16 okt om 11:00 uurAcquire kondigt met trots de lancering aan van Ruimte voor Bewegen, een nieuw kennisplatform dat zich richt op…
Reactie toevoegen