GND-label opgenomen in de PKVW Beveiligingsrichtlijn
Het advies is om bij vervanging van houten buitendeuren in de bestaande bouw deuren te gebruiken die zijn voorzien van een GND-label met weerstandsklasse 2 van NEN 5096. Het gebruik van deze kwaliteit deuren in combinatie met het aangegeven hang- en sluitwerk in de PKVW Beveiligingsrichtlijn waarborgt een minimale inbraakwerendheid van drie minuten. In aansluiting op de campagne van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) wil GND afnemers en consumenten erop wijzen dat een gecertificeerde inbraakwerende deur eenvoudig aan de hand van het label is te herkennen.
Garantie op functionele prestaties
Uit onderzoek onder woningbouwverenigingen, advies- en ingenieursbureaus, projectontwikkelaars en bestekschrijvers blijkt dat 78% garantie op functionele prestaties op het gebied van inbraakwerendheid belangrijk vindt. Een deur met GND-garantie is te herkennen aan het GND-garantielabel aan de scharnierzijde van de deur. Daarmee is eenvoudig de afkomst, veiligheid en prestaties op het gebied van brand- en inbraakwerendheid van de deur te controleren.
Meer artikelen met dit thema
Aanscherping MPG in ijskast? Open brief aan Mona Keijzer
17 okt om 15:00 uurEerder schreef Hugo de Jonge, voormalig minister van Binnenlandse Zaken, in een brief aan de Tweede Kamer dat…
Wereld Architectuur Dag: focus op jonge generaties
7 okt om 13:00 uurHet is vandaag, de eerste maandag in oktober, Wereld Architectuur Dag! Wij vieren dat met dit bouwwerk van Sou…
Biobased scholenbouw: klimaatdoelen en gezond binnenklimaat
18 sep om 07:30 uurOok het onderwijs zal een duurzaam steentje moeten bijdragen aan de doelstellingen van de klimaatakkoorden.…
De natuurinclusieve missie van Bauke de Vries
13 aug om 07:30 uurDe transitie naar een natuurinclusieve, duurzame en klimaatbestendige leefomgeving is niet van vandaag op…
De vele toepassingen van het veelzijdige bamboe
19 jul om 07:30 uurDe wereld van het circulair en biobased bouwen krijgt nieuwe impulsen dankzij het boek Booming Bamboo. In deze…
Polderlab Delft koppelt theorie aan praktijk
11 jun om 07:30 uurHoe ziet de polder van de toekomst eruit? Dat wil ZUS gaan onderzoeken door theorie en praktijk te koppelen in…
En wat als we nu wél toekomstbestendig gaan bouwen?
7 jun om 07:30 uurVurig pleidooi van Marrit van der Schaar (Provincie Utrecht) om toekomstbestendig te (gaan) bouwen. Een visie,…
Met vuistregels voor houtbouw besparen op de kosten
26 mrt om 12:00 uurOm bouwen met hout echt te kunnen opschalen, heeft INBO een gids uitgebracht met tal van basisprincipes voor…
Reactie toevoegen