3 aanbevelingen voor het duurzaam verlichten van een woonwijk
1: Led-woonwijkverlichting
Het is in de eerste plaats aan te raden om te kiezen voor ledverlichting in de woonwijk. Ledverlichting is niet energiebesparend, maar heeft ook nauwelijks onderhoud nodig en gaat zeer lang mee. De levensduur van een ledlamp is meer dan 60.000 uur. Je maakt hiermee duurzame keuzes voor een woonwijk. Onder andere met het plaatsen van Ledverlichting op openbare plekken zoals pleinen en centrumgebieden, maar ook bij parkeerterreinen en op andere plekken.
2: Duurzame straatverlichting
Een andere belangrijke aanbeveling is de keuze voor led-straatverlichting. Dit draagt bij aan de verkeersveiligheid. Door duurzame verlichting te plaatsen naast fietspaden en openbare wegen, is er altijd sprake van goed licht en creëer je meer veiligheid op straat. Duurzame ledverlichting voor op straat draagt daarnaast ook bij aan de uitstraling en beleving. De vervanging van oude lampen voor ledverlichting kost geld, maar uiteindelijk levert dit alleen maar voordelen op.
3: Veel keuze in duurzame lampen van Prolumia
Bij Prolumia.nl vind je verschillende soorten ledverlichting voor het verlichten van openbare plekken. Het assortiment van Prolumia is uitgebreid: je vindt hier veel stijlvolle straatlantaarns in diverse modellen. Ze zijn vandaalbestendig en bieden optimale verlichting van een openbare ruimte. Daarnaast zijn er meerdere lenstypen toepasbaar en profiteer je van de lange levensduur, de hoge efficiency en de brede toepassing in woonwijken. Bij Prolumia vind je altijd een toepasselijke oplossing voor het creëren van meer veiligheid met duurzame verlichting
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Ontdek de kracht van groenblauwe schoolpleinen tijdens de excursie naar basisschool De Verwondering
20 nov om 14:38 uurNa het inspirerende Duurzame Gezonde Scholen Congres nodigen we je uit voor een…
BNA waarschuwt voor versnippering van duurzaamheidseisen
17 sep om 15:00 uurArchitecten spelen een cruciale rol spelen bij de inzet van innovatieve, conceptuele en industriële bouw, maar…
Welke wijken, buurten en kernen gaan van het aardgas af?
15 aug om 07:30 uurDe Handreiking Warmteprogramma ondersteunt gemeenten bij het opstellen van een Warmteprogramma. Dit programma…
Hoe waardeer je welzijn en betrokkenheid van huurders in concrete, meetbare parameters?
22 mei om 08:37 uurDeze vraag stond centraal bij de Verdiepingsdag - De Bewoner Centraal - van Saint-Gobain Integral Project…
Bouwen voor een groene toekomst: horizon verleggen naar 2060
15 mei om 11:00 uurIn een deze week gepubliceerde studie concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) dat de…
Vijf maatregelen om funderingsschade goed aan te pakken
1 mrt om 10:00 uurDe Raad voor de leefomgeving en infrastructuur verwacht dat vierhonderdduizend panden in Nederland te maken…
Nieuwe rekentool om CO₂-uitstoot terug te dringen
20 feb om 11:30 uurEen groot deel van de CO₂-uitstoot in de bouw wordt toegeschreven aan het bouwen van nieuwe gebouwen. De…
Bouwen binnen CO2-budget: zo doe je dat
6 feb om 07:30 uurDe huidige manier van ontwerpen en bouwen zorgt voor een grote CO2-uitstoot en een forse bijdrage aan de…
Reactie toevoegen