Welk bouwwerk verdient de Rotterdamse Architectuurprijs?
Zo brengt deze prijs de actuele Rotterdamse bouwproductie voor het voetlicht. Het is een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Welke bouwwerken leveren sinds dit jaar een bijdrage aan de stad Rotterdam? De Rotterdam Architectuurprijs nodigt opdrachtgevers, architecten, bouwers en andere betrokkenen van harte uit hun projecten in te dienen voor de prijs.
Juryprijs en publieksprijs
De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad, een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. De prijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs. Voor elke editie wordt een nieuwe jury samengesteld. Deze bestaat uit vijf deskundigen die elkaar aanvullen in kennis en expertise en een afspiegeling vormen van het veld. De jury beoordeelt de inzendingen, selecteert daaruit een shortlist en wijst tot slot de genomineerden en winnaar aan. In het juryrapport zet de jury haar observaties en bevindingen uiteen en motiveert zij de keuze voor nominaties en winnaar.
Indienen en stemmen
Alle bouwwerken die zich binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam bevinden kunnen meedoen aan de Architectuurprijs. Indienen kan de hele maand september via: www.rotterdamarchitectuurprijs.nl. Ook het publiek kiest een winnaar. Iedereen die in Rotterdam woont of werkt of er graag komt, kan straks de hele maand november zijn stem uitbrengen via www.rotterdamarchitectuurprijs. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 20 december zal de Rotterdam Architectuurprijs 2017 worden uitgereikt.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
OVL Awards voor innovaties openbare verlichting
11 okt om 07:00 uurWelke ideeën leveren een aantoonbare bijdrage aan de professionaliteit, effectiviteit en/of kwaliteit van het…
Pleidooi nieuwe bouwcultuur tijdens ARCHITECT@WORK
3 okt om 07:30 uurTijdens de tweedaagse beurs ARCHITECT@WORK werd in diverse lezingen een beeld geschetst van de nieuwe…
Amsterdam behoort tot top 20 smart cities
11 sep om 07:30 uurOp de jaarlijkse internationale ranglijst van steden op basis van hun economische, technologische en humane…
Ethiek van kunstmatige intelligentie in openbare ruimte
27 aug om 07:30 uurKunstmatige intelligentie - artificial intelligence (AI) - wordt al langer toegepast als belangrijk hulpmiddel…
Podcast: kunstmatige intelligentie in de bouwsector
21 aug om 08:30 uurWelke rol speelt kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) in de bouw en hoe gaat AI de toekomst…
Toekomstbestendig bouwen: slim, duurzaam en betaalbaar
30 mei om 07:30 uurMartin Huiskes is architect en partner bij LKSVDD architecten. Het bureau richt zich op het maken van ‘…
Kun je vernieuwen door het verleden te omarmen?
17 apr om 07:30 uurTijdens het nieuwe kunst- en architectuurfestival Cherish or Destroy luidt de centrale vraag: in hoeverre moet…
Blue zones bieden een wenkend perspectief
3 apr om 07:30 uurBlue zones zijn plekken in de wereld waar mensen relatief lang en gelukkig leven. “Blue zones bestaan overal,…
Reactie toevoegen