VORM lanceert met initiatief BuurtBoost circulaire woonoplossing
Om woningcorporaties en gemeenten te ondersteunen bij deze opgave, zet BuurtBoost in op een maatschappelijke rol binnen de samenleving. Met een innovatieve wijkgerichte aanpak realiseert BuurtBoost sociale en fysieke wijkverbetering. In februari 2022 sloeg BuurtBoost de handen ineen met BurtonHamfelt Urban Architecture, DAT Bouwsystemen (houtfabriek van VORM, Smart2Prefab (initiatief van VORM), scale-up Solarix en The Urban Jungle Project. In drie maanden tijd ontwikkelden zij een volledig prototype, geschikt voor het optoppen van bestaand vastgoed. Binnen één dag is BuurtBoost in staat deze duurzame module te installeren op daken van bestaand vastgoed.
Woonoplossing voor woningcorporaties en gemeenten
“De woningnood in ons land neemt problematische vormen aan. Het vinden van een woning is voor veel mensen bijna onmogelijk”, vertelt Mariette Broesterhuizen, Strategisch Manager BuurtBoost. “Woningcorporaties en gemeenten weten wat hen te doen staat: aanpakken, doorpakken en het woningaanbod in hoog tempo uitbreiden met betaalbare, duurzame en aantrekkelijke woningen, en zo de buurt een ‘boost’ geven. De Optopper is een van de unieke producten van BuurtBoost binnen onze integrale aanpak die hiervoor een oplossing biedt.”
Standaardisering voor een betaalbaar circulair woonproduct
Het streven van BuurtBoost is maximaal 20 procent maatwerk en 80 procent standaardisatie. Minder maatwerk, seriematig bouwen en een compacte omvang zorgen voor een betaalbaar woonproduct dat razendsnel gerealiseerd kan worden. Snel en slim woningen toevoegen die meer zijn dan een huis: duurzaam, circulair, toekomstgericht én aantrekkelijk.
De standaardisering voorziet in een aanzienlijke versnelling in de ontwikkeling en realisatie van betaalbare woningen. Verdichten wordt makkelijk en snel, waardoor woningzoekenden eerder een passende woning hebben. “De Optopper van BuurtBoost is een oplossing voor de verdichtingsopgave in binnensteden en een concrete stap richting een leefbare wijk. De Optopper wordt in verschillende varianten aangeboden, wat ruimte biedt voor differentiatie in woningaanbod. Dit maakt de woonoplossing geschikt voor verschillende doelgroepen: studenten, starters, singles, kleine gezinnen en senioren,” aldus Bas de Haan Commercieel Technisch Manager BuurtBoost.
Duurzaam en natuurinclusief
De Optopper wordt prefab gefabriceerd uit duurzaam geproduceerd hout door DAT Bouwsystemen, de houtfabriek van VORM. De modulaire woningen zijn bij levering voorzien van een prefab badkamer en toilet van Smart2Prefab – ook een initiatief van VORM – en worden voorzien van een gevel van zonnepanelen door Solarix. The Urban Jungle Project voorziet de Optopper van een groene daktuin, waar plaats is voor vogels, bijen, rupsen en andere insecten.
VORM lanceert met initiatief BuurtBoost circulaire woonoplossing from VORM on Vimeo.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Ontdek spelenderwijs de voordelen van optoppen
7 okt 2024Optoppen is het lievelingetje van veel instanties en organisaties, maar dan zijn daar nog de omwonenden. En hun…
Vragen bij uitvoerbaarheid kabinetsplannen woningbouw
23 sep 2024Het kabinet-Schoof heeft vorige week het fiat gekregen voor haar Regeerprogramma en kan aan de slag gaan met…
Woongebouw Podium straalt in Amsterdam Nieuw-West
16 sep 2024Sinds eind augustus staat aan de Schipluidenlaan in Amsterdam Nieuw-West het woongebouw Podium te stralen. Dit…
Toekomstbestendig bouwen: slim, duurzaam en betaalbaar
30 mei 2024Martin Huiskes is architect en partner bij LKSVDD architecten. Het bureau richt zich op het maken van ‘…
Hoe waardeer je welzijn en betrokkenheid van huurders in concrete, meetbare parameters?
22 mei 2024Deze vraag stond centraal bij de Verdiepingsdag - De Bewoner Centraal - van Saint-Gobain Integral Project…
De kracht van geografische data voor een breder publiek
22 mrt 2024Actuele vraagstukken als de woningnood en klimaatverandering vragen om oplossingen die moeten komen van…
Vijf maatregelen om funderingsschade goed aan te pakken
1 mrt 2024De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur verwacht dat vierhonderdduizend panden in Nederland te maken…
Seminar De Bewoner Centraal 2.0 zet grote stappen vooruit
9 feb 2024De grootste uitdaging om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen is niet de…
Reactie toevoegen