Actuele vraagstukken als de woningnood en klimaatverandering vragen om oplossingen die moeten komen van professionals in het ruimtelijk domein. Geografische data spelen daarbij een steeds grotere rol en dat zal van 23 tot en met 25 april ook blijken tijdens Esri Connect, hét evenement voor alle organisaties en professionals op dit gebied.
De kracht van geografische data voor een breder publiek
Organisator Esri is wereldwijd marktleider in Geografisch Informatie Systeem-software (GIS), location intelligence en mapping en biedt de meest uitgebreide geospatial cloud-oplossing om bedrijven te helpen met behulp van locatiegegevens hun operationele en bedrijfsdoelstellingen te behalen. Dankzij location intelligence kunnen bedrijven binnen alle sectoren gefundeerde beslissingen maken op basis van helder gepresenteerde data. Wil je veel meer over deze materie te weten komen, ontdek dan wat het programma van Esri Connect (in Utrecht) je te bieden heeft:
- Dinsdag 23 april – Mapping Magic with John Nelson
John Nelson werkt bij Esri en is een bekende naam dankzij zijn blog Adventures in Mapping. Tijdens deze summit gaat hij in op zowel de kunst en wetenschap van cartografie, als op praktische interactieve oefeningen in ArcGIS. Deelnemers kunnen inspiratie opdoen tijdens deze dag vol ontdekking en praktische mapping-ervaringen. - Woensdag 24 april – Plenair programma
Op woensdag is er een plenair programma, waarin verschillende sprekers succesverhalen delen en inzicht geven in de GIS-toepassingen binnen hun organisaties. Sprekers van onder andere BAM, gemeente Den Haag, PWN, Ohpen Ingenieurs, Mourik en het Veteranen Search Team wisselen inspirerende verhalen af met praktische technologische voorbeelden. Esri geeft daarnaast een overzicht van de laatste ontwikkelingen in ArcGIS, en wat dit betekent voor organisaties en gebruikers. - Donderdag 25 april – Verdiepende sessies
Op donderdag kunnen deelnemers meer dan veertig inspirerende en informatieve sessies bijwonen rondom actuele thema's zoals de energietransitie en klimaatrisico’s, met inzichten en perspectieven vanuit diverse sectoren en gebruikers.
Daarnaast vindt op woensdag 24 en donderdag 25 april ook de Connect Expo plaats. Hier kunnen deelnemers in gesprek gaan met sprekers, Esri-experts en organisaties uit de geografische sector. Daarbij zijn er korte presentaties in het Mini-Theater en workshops in het Inspiratielab te volgen.
Marieke Hoogeveen, manager marketing & customer experience bij Esri: “Grote veranderingen en transities hebben impact op de manier waarop mensen en organisaties samenwerken, en de tools en data die ze daarvoor nodig hebben. De kracht van geografie wordt door meer en beter beschikbare data, toegankelijke technologie en de grote uitdagingen waar onze maatschappij voor staat, steeds vaker ook buiten het domein van de GIS-professional toegepast. Daardoor is het een logische stap om professionals en organisaties uit uiteenlopende sectoren dichter bij elkaar te brengen en deelnemers tijdens Esri Connect te stimuleren om samen te werken aan oplossingen voor onze grote maatschappelijke uitdagingen.”
Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden op de website van Esri Nederland. De kosten voor de Mapping Magic Summit op 23 april bedragen 350 euro. De toegang op 24 en 25 april is kosteloos voor gebruikers van ArcGIS. Geen gebruiker van ArcGIS maar wel interesse? Stuur een e-mail naar connect@esri.nl. De laatste informatie en het actuele programma zijn hier te vinden.
Bron: Esri
Beeld: Shutterstock
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Natuurinclusief bouwen in uiterwaarden
20 jan om 07:30 uurDoor de klimaatverandering, stijging van de zeespiegel en de richtlijn ‘bodem en water sturend’ is het bouwen…
Collectieve wijkaanpak verduurzaming stimuleert groene groei
17 jan om 07:30 uurEen collectieve aanpak van wijken met slecht geïsoleerde huizen, waar de verduurzaming in één keer voor hele…
Versnellen procedures volkshuisvesting voor watervoorziening
14 jan om 07:30 uurHet kabinet publiceerde gisteren plannen om het dreigende drinkwatertekort vanaf 2030 in de hand te houden.…
Wat kan bouwwereld leren van tropisch regenwoud?
7 jan om 07:30 uurDe Wageningse wetenschapper Joris Voeten vertelde onlangs in een plenaire lezing tijdens het KAN Congres wat we…
‘Wettelijke verplichting tot vergroening noodzakelijk’
17 dec 2024Door de voortgaande verstening van Nederlandse steden roept Natuur & Milieu het kabinet op om een…
Donuteconomie als model voor stedelijke ontwikkeling en bouw
12 dec 2024In de rubriek Rapport Kort dit keer aandacht voor een publicatie over de toepassing van de donuteconomie in de…
Tuinklaar is het nieuwe bouwrijp
29 nov 2024Grondontwikkelaars zijn gewend de grond bouwrijp op te leveren. Voor projectontwikkelaars moet het voortaan…
Biodiversiteit van daktuinen verhogen doe je zo
22 nov 2024Naar aanleiding van een constatering van landschapsarchitecte Maike van Stiphout, eerder onze…
Reactie toevoegen