'Veel architectuur is navelstaarderij.'
Tom Avermaete (1971) specialiseerde zich in naoorlogse stedelijke architectuur in westerse en niet-westerse contexten. Hij promoveerde op de Franse bijdrage aan de Team 10 groep. Hij was extern docent aan de Universiteit van Kopenhagen (1996-2005), onderzoeker en docent aan de Katholieke Universiteit Leuven (1997-2003) en coördinator van het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (2003-2006). Hij publiceerde onder meer over de wooncultuur in Vlaanderen, moderne koloniale architectuur en hotellobby's. Hij is redacteur van OASE Tijdschrift voor Architectuur, van de Journal of Architectural Education (JAE) en van het Jaarboek Architectuur in Nederland.
Meer informatie kunt u lezen in dit interview met Tom Avermaete:
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
OVL Awards voor innovaties openbare verlichting
11 okt om 07:00 uurWelke ideeën leveren een aantoonbare bijdrage aan de professionaliteit, effectiviteit en/of kwaliteit van het…
Pleidooi nieuwe bouwcultuur tijdens ARCHITECT@WORK
3 okt om 07:30 uurTijdens de tweedaagse beurs ARCHITECT@WORK werd in diverse lezingen een beeld geschetst van de nieuwe…
Amsterdam behoort tot top 20 smart cities
11 sep om 07:30 uurOp de jaarlijkse internationale ranglijst van steden op basis van hun economische, technologische en humane…
Ethiek van kunstmatige intelligentie in openbare ruimte
27 aug om 07:30 uurKunstmatige intelligentie - artificial intelligence (AI) - wordt al langer toegepast als belangrijk hulpmiddel…
Podcast: kunstmatige intelligentie in de bouwsector
21 aug om 08:30 uurWelke rol speelt kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) in de bouw en hoe gaat AI de toekomst…
Toekomstbestendig bouwen: slim, duurzaam en betaalbaar
30 mei om 07:30 uurMartin Huiskes is architect en partner bij LKSVDD architecten. Het bureau richt zich op het maken van ‘…
Kun je vernieuwen door het verleden te omarmen?
17 apr om 07:30 uurTijdens het nieuwe kunst- en architectuurfestival Cherish or Destroy luidt de centrale vraag: in hoeverre moet…
Blue zones bieden een wenkend perspectief
3 apr om 07:30 uurBlue zones zijn plekken in de wereld waar mensen relatief lang en gelukkig leven. “Blue zones bestaan overal,…
Reactie toevoegen