Eindhoven realiseert eerste non-profit zonnepark van Nederland
De gemeente Eindhoven experimenteert graag met unieke en vernieuwende initiatieven die duurzame energie mogelijk maken voor iedereen en stelt daarom niet alleen dakruimte beschikbaar, maar werkt ook actief mee aan de realisatie. Bewoners uit de wijk Blixembosch en omliggende wijken nemen deel door één of meer panelen te kopen. Zelf energie opwekken is nog nooit zo gemakkelijk geweest.
Kansen dankzij energieakkoord
Dankzij het landelijke energieakkoord (eind 2013) is het ook voor bewoners, waarvan het eigen dak niet geschikt is voor zonnepanelen, mogelijk om te profiteren van duurzame energie. Deelnemers krijgen namelijk een korting op de energiebelasting door zonnepanelen op een ander dak te huren of kopen. Bewoners van de 18.723 huishoudens uit de omliggende wijken (postcodes 5627, 5628, 5629, 5632 en 5633) kunnen daardoor gemakkelijk profiteren van de zonnepanelen in Blixembosch. De coöperatie neemt namelijk bijna al het werk uit handen.
Meewerken aan een duurzame stad
Zowel Morgen Groene Energie als de gemeente Eindhoven zien graag in heel Eindhoven zonneparken verschijnen. Bewoners die geen zonnepanelen op hun dak kunnen of willen leggen, dragen via dergelijke zonneparken namelijk toch bij aan een toekomstbestendige en energieneutrale stad.
De voordelen en voorwaarden worden vrijblijvend toegelicht op dinsdag 25 maart tijdens de informatieavond in wijkcentrum Blixems. Aanmelden of meer informatie bekijken kan via www.zonneparkeneindhoven.nl. Ook bewoners uit andere delen van Eindhoven kunnen hier hun interesse kenbaar maken om een nieuw zonnepanelenproject te starten.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Biodiversiteit van daktuinen verhogen doe je zo
22 nov om 07:30 uurNaar aanleiding van een constatering van landschapsarchitecte Maike van Stiphout, eerder onze…
Ontdek de kracht van groenblauwe schoolpleinen tijdens de excursie naar basisschool De Verwondering
20 nov om 14:38 uurNa het inspirerende Duurzame Gezonde Scholen Congres nodigen we je uit voor een…
Bodem, water én natuur sturend
18 nov om 07:30 uurAls adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco adviseert Gijs Meijer dagelijks over…
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov om 07:30 uurDe gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Bomen basis van klimaatadaptieve en energievriendelijke stad
31 okt om 07:30 uurVolgens Joris Voeten vormen bomen de basis voor een natuurinclusief, klimaatadaptief en energievriendelijk…
Bouwen in balans met de aarde
24 okt om 07:30 uurBouwbiologen zijn in Nederland dun gezaaid, terwijl ze zo belangrijk zijn voor de actuele vraagstukken in de…
Nieuwe studie: bouwen impuls voor stedelijk groen
21 okt om 07:30 uurWat zijn de effecten van verstedelijking op ecosysteemdiensten, zoals groen, koeling en waterretentie, en de…
Watercoalitie: 'Onvoldoende maatregelen kabinet Schoof'
27 sep om 07:30 uurWater wordt in de gebouwde omgeving een steeds belangrijker issue. Niet voor niets werd de politiek daar deze…
Reactie toevoegen