De leukste werkdag van het jaar!
LIVE Leefbaarheidslab
Geïnspireerd door de bijzondere locatie van de oude Energiecentrale Harculo én vanuit de ambitie om daadwerkelijk met een mix van professionals stappen te zetten op de grote opgaven waar we voor staan, hebben we het Verbindingsfestival 2022 de opzet van een lab meegegeven. Het Leefbaarheidslab, waar het een dag lang borrelt, bruist, sindert en af en toe ontploft.
Waar gaan we het over hebben?
Om ook in 2030 in leefbare steden en daarbuiten te wonen, werken, ontspannen, reizen en ontmoeten liggen er stevige uitdagingen op het gebied van onder meer inclusiviteit, slimme toepassingen, gezondheid, het klimaat, bereikbaarheid en meer. Deze thema’s komen op het Verbindingsfestival allemaal aan bod, in samenhang met elkaar. Omdat we geloven dat integrale samenwerking de sleutel is tot de leefbare stad. In het Live Leefbaarheidslab gaan we aan de slag met de belangrijkste opgaven voor de fysieke leefomgeving in 2030.
Samen met de gemeente Zwolle, onze kennispartners en experts bepalen we in april de line up van het festival. Daarbij zijn jouw vragen van vandaag en morgen leidend. Agendeer dus mee en laat ons voor 1 april weten wat volgens jou de belangrijkste uitdagingen zijn op weg naar een gezonde, veilige, prettige, inclusieve en slimme leefomgeving. Let op: onder de bruikbare inzendingen verloten we de eerste 5 tickets, dus kom maar op met je suggesties!
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Natuurinclusief bouwen in uiterwaarden
20 jan om 07:30 uurDoor de klimaatverandering, stijging van de zeespiegel en de richtlijn ‘bodem en water sturend’ is het bouwen…
Collectieve wijkaanpak verduurzaming stimuleert groene groei
17 jan om 07:30 uurEen collectieve aanpak van wijken met slecht geïsoleerde huizen, waar de verduurzaming in één keer voor hele…
Versnellen procedures volkshuisvesting voor watervoorziening
14 jan om 07:30 uurHet kabinet publiceerde gisteren plannen om het dreigende drinkwatertekort vanaf 2030 in de hand te houden.…
Wat kan bouwwereld leren van tropisch regenwoud?
7 jan om 07:30 uurDe Wageningse wetenschapper Joris Voeten vertelde onlangs in een plenaire lezing tijdens het KAN Congres wat we…
‘Wettelijke verplichting tot vergroening noodzakelijk’
17 dec 2024Door de voortgaande verstening van Nederlandse steden roept Natuur & Milieu het kabinet op om een…
Donuteconomie als model voor stedelijke ontwikkeling en bouw
12 dec 2024In de rubriek Rapport Kort dit keer aandacht voor een publicatie over de toepassing van de donuteconomie in de…
Tuinklaar is het nieuwe bouwrijp
29 nov 2024Grondontwikkelaars zijn gewend de grond bouwrijp op te leveren. Voor projectontwikkelaars moet het voortaan…
Biodiversiteit van daktuinen verhogen doe je zo
22 nov 2024Naar aanleiding van een constatering van landschapsarchitecte Maike van Stiphout, eerder onze…
Reactie toevoegen