Volop aandacht voor circulariteit tijdens Duurzaam Gebouwd Congres 2019
Merlijn Blok, van Vereniging Circulair Friesland, verzorgt de workshop over circulair aanbesteden. “De aanbestedingsprocessen van overheden en andere organisaties worden vaak gebruikt als instrumenten om de beoogde circulaire bedrijvigheid te stimuleren. Ook voor het aanbesteden van gebouwen heeft dit grote implicaties, maar wat zijn hierin nou de belangrijkste aandachtspunten? Dat is een van de vragen die ik tijdens de workshop aan de orde stel.”
Definitie circulair gebouw
In de workshop wordt ook ingegaan op de definitie van een circulair gebouw en hoe die door vertaald kan worden naar meetbare criteria. Ook verkent Blok hoe deze criteria houvast kunnen bieden in verschillende fasen van het aanbestedingsproces. “We bespreken hoe ondersteuning geboden kan worden in de vorming van een concrete ambitie en het opstellen van minimumeisen en selectie- of gunningscriteria.”
Circulaire gebiedsontwikkeling
Tijdens het congres presenteert Blok tevens een workshop over circulaire gebiedsontwikkeling. “In deze sessie gaan we aan de slag met de mogelijkheden die een gebiedsbrede aanpak biedt voor het behalen van onze circulaire doelstellingen. We weten dat de energietransitie vraagt om een wijkaanpak die verder kijkt dan de individuele gebouwen, maar wat kan de circulaire transitie leren van het schakelen tussen gebied en gebouw?”
Doelgroepen
Het Duurzaam gebouwd Congres is bedoeld voor beleidsmedewerkers, woningbouwcorporaties, ambtenaren, architecten, projectontwikkelaars, installateurs, aannemers, gemeenten en andere belangrijke stakeholders in de bouw- en vastgoedsector die op beslisniveau met elkaar van gedachten kunnen wisselen.
Vijf redenen waarom je dit congres niet mag missen
1. Ontmoet een netwerk van ruim 500 professionals uit de bouw- en vastgoedsector
2. Actuele en praktische informatie om hands on mee aan de slag te gaan
3. Ruim 40 inspirerende sprekers, onder wie hoogleraar Andy van den Dobbelsteen, TU Delft en gedeputeerde Michiel Schrier van provincie Fryslân.
4. 27 interessante workshops met praktische informatie zodat jouw kennis direct wordt verrijkt
5. Compact kennisplein met 40 sponsoren waarbij je kennis uit de markt kunt ophalen
Meer weten?
Geïnteresseerd in deze en andere actuele thema’s in uw vakgebied, kom dan naar het Duurzaam Gebouwd Congres in Leeuwarden. In totaal vinden 27 workshops plaats. Naast circulariteit is er veel aandacht voor energietransitie (gasloos!,) innovatie, en ketensamenwerking.
Kijk hier voor meer informatie en meld je aan.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Rijk aan zet in regio's
10 jan om 07:30 uurEr zijn veel zaken waar men aan de randen van Nederland trots op kan zijn, maar er zijn ook zorgen. Zijn er…
Natuurspeeltuin: ‘Het grootste lokaal van de school’
8 jan om 07:30 uurHet woord ‘natuurspeeltuin’ bestond niet eens, toen Suzanne van Ginneken al volop groen toepaste op de…
Wat kan bouwwereld leren van tropisch regenwoud?
7 jan om 07:30 uurDe Wageningse wetenschapper Joris Voeten vertelde onlangs in een plenaire lezing tijdens het KAN Congres wat we…
Inclusiviteit en verbindingen tussen schoolgebouw en wijk
3 jan om 07:30 uurBij Brique Architecten houdt Suzanne Ellis zich met name bezig met het renoveren en bouwen van scholen. Waar we…
Innovatiecatalogus: nieuwe kansen voor energie uit gevel
2 jan om 10:10 uurHet zesde jaarlijkse nummer van Stedebouw & Architectuur is verschenen: de nieuwe Innovatiecatalogus 2025!…
‘In het onderwijs is innovatief vastgoed- management nodig’
2 jan om 07:30 uurMet veel ervaring in het vastgoedmanagement - zoals portefeuilles van 65 schoolgebouwen - draagt Chantal…
10 innovaties die het gaan maken in 2025
31 dec 2024De afgelopen jaren voorspelde Niels Rood voor onze Innovatiecatalogus welke tien innovaties het jaar erop…
9 actuele kansen voor architecten in 2025
27 dec 2024Eindelijk is de kerstvakantie aangebroken en kun je even achteroverleunen en terugkijken op 2024. Of beter:…
Reactie toevoegen