Samenwerking voor veilige infrastructurele kunstwerken
Sinds vorig jaar werken de partijen aan het verbeteren van de veiligheid en beveiliging van (onder andere) de automatisering van alle kunstwerken boven de grote rivieren. Vanaf augustus 2015 is gestart met de kunstwerken in de andere helft van Nederland (de regio’s West Nederland Zuid, Zee en Delta en Zuid Nederland). De combinatie Witteveen+Bos, Royal HaskoningDHV en Pilz starten hun werkzaamheden in de nieuwe regio’s gefaseerd en deze zullen naar alle waarschijnlijkheid in 2018 afgerond zijn.
IMPAKT
Het programma IMPAKT werkt met zogenaamde busjes: na de voorbereidende fase bezoekt een multidisciplinair team van ingenieurs en specialisten de kunstwerken om inspecties te verrichten. Zij schouwen de objecten, interviewen beheerders en testen ter plaatse de functionele veiligheid en kwetsbaarheid van de automatisering. Vervolgens stellen zij een uitvoeringsprogramma op om eventuele onvolkomenheden samen met Rijkswaterstaat op te lossen. Kenmerkend voor dit programma is dat de maatregelen ook daadwerkelijk binnen het programma worden uitgevoerd en in de uitvoeringsfase door het samenwerkingsverband worden begeleid.
Veiligheid
Rijkswaterstaat startte IMPAKT in het kader van hun programma Beveiligd Werken. Het doel is de kwetsbaarheid van ICT te beperken en de responsgereedheid in geval van incidenten te vergroten. Met de uitvoering van maatregelen binnen IMPAKT wordt de veiligheid en beveiliging van infrastructurele kunstwerken verhoogd en de benodigde beheerprocessen om dit te borgen ingebed. Dat is een belangrijke doelstelling van Rijkswaterstaat.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
OVL Awards voor innovaties openbare verlichting
11 okt om 07:00 uurWelke ideeën leveren een aantoonbare bijdrage aan de professionaliteit, effectiviteit en/of kwaliteit van het…
Pleidooi nieuwe bouwcultuur tijdens ARCHITECT@WORK
3 okt om 07:30 uurTijdens de tweedaagse beurs ARCHITECT@WORK werd in diverse lezingen een beeld geschetst van de nieuwe…
Amsterdam behoort tot top 20 smart cities
11 sep om 07:30 uurOp de jaarlijkse internationale ranglijst van steden op basis van hun economische, technologische en humane…
Ethiek van kunstmatige intelligentie in openbare ruimte
27 aug om 07:30 uurKunstmatige intelligentie - artificial intelligence (AI) - wordt al langer toegepast als belangrijk hulpmiddel…
Podcast: kunstmatige intelligentie in de bouwsector
21 aug om 08:30 uurWelke rol speelt kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) in de bouw en hoe gaat AI de toekomst…
Toekomstbestendig bouwen: slim, duurzaam en betaalbaar
30 mei om 07:30 uurMartin Huiskes is architect en partner bij LKSVDD architecten. Het bureau richt zich op het maken van ‘…
Kun je vernieuwen door het verleden te omarmen?
17 apr om 07:30 uurTijdens het nieuwe kunst- en architectuurfestival Cherish or Destroy luidt de centrale vraag: in hoeverre moet…
Blue zones bieden een wenkend perspectief
3 apr om 07:30 uurBlue zones zijn plekken in de wereld waar mensen relatief lang en gelukkig leven. “Blue zones bestaan overal,…
Reactie toevoegen