Rotterdam Watershed vangt regenwater op speelse manier
De architect creëerde het schuurtje naar aanleiding van de internationale Pop-Up Cities Expo, dat vraagt om bijzondere paviljoenen in pop-up vorm. De Rotterdam Watershed staat momenteel in het centrum van Edinburgh op Mound Square.
Het schuurtje van DoepelStrijkers bestaat uit 2.400 gerecyclede pcv-buizen. Aan de buitenkant wordt de helft van deze buizen afgesloten door planten, in de andere helft zijn afsluitingen geplaatst met kleine gaatjes. Door deze gaten kan regenwater druppelen, dat vervolgens in een vijver in het gebouw wordt opgevangen. Men kan door middel van betonnen stenen over de vijver lopen. ’s Avonds wordt het paviljoen opgelicht door LED-lampen in de buizen.
© DoepelStrijkers
“Rotterdam staat bekend om haar innovatieve concepten over klimaatadaptatie,” aldus DoepelStrijkers. “Stedelijke ontwikkeling met sociale en ecologische voordelen zijn het afgelopen decennium onderdeel geworden van de duurzame aanpak van de stad. Dit paviljoen illustreert op speelse manier hoe Rotterdam omgaat met de gevolgen van klimaatverandering.”
Voor meer informatie, kijk op de officiële website van de Rotterdam Watershed.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Biodiversiteit van daktuinen verhogen doe je zo
22 nov om 07:30 uurNaar aanleiding van een constatering van landschapsarchitecte Maike van Stiphout, eerder onze…
Ontdek de kracht van groenblauwe schoolpleinen tijdens de excursie naar basisschool De Verwondering
20 nov om 14:38 uurNa het inspirerende Duurzame Gezonde Scholen Congres nodigen we je uit voor een…
Bodem, water én natuur sturend
18 nov om 07:30 uurAls adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco adviseert Gijs Meijer dagelijks over…
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov om 07:30 uurDe gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Bomen basis van klimaatadaptieve en energievriendelijke stad
31 okt om 07:30 uurVolgens Joris Voeten vormen bomen de basis voor een natuurinclusief, klimaatadaptief en energievriendelijk…
Bouwen in balans met de aarde
24 okt om 07:30 uurBouwbiologen zijn in Nederland dun gezaaid, terwijl ze zo belangrijk zijn voor de actuele vraagstukken in de…
Nieuwe studie: bouwen impuls voor stedelijk groen
21 okt om 07:30 uurWat zijn de effecten van verstedelijking op ecosysteemdiensten, zoals groen, koeling en waterretentie, en de…
Talloze manieren om te bouwen mét vleermuizen
15 okt om 07:30 uurVleermuizen bezitten een beschermde status en vormen daarom vaak een sta in de weg voor de bouwsector. Duik nu…
Reactie toevoegen