Laatste kans: meld u aan voor de Verbindingsdag Gezonde Scholen
De Verbindingsdag Gezonde Scholen wordt georganiseerd door Stedebouw & Architectuur, in samenwerking met Ruimte-OK en Duurzaam Gebouwd. De digitale kennismiddag zoekt naar concrete maatregelen die scholen nu kunnen nemen, geholpen door de investeringsimpuls van de overheid, om de ventilatie- en energievoorziening van scholen te verbeteren. Het uiteindelijke doel: een algemene kwaliteitsverbetering voor scholen, docenten en leerlingen.
Mis het niet: meld u nu gratis aan.
Inspirerende keynotes
Tijdens de Verbindingsdag Gezonde Scholen nemen vier keynotesprekers u mee door ontwikkelingen op gebied van gezonde scholen.
Chantal Broekhuis, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug
Kinderen leren aantoonbaar beter in een gezonde en groene leeromgeving. We weten dit maar al te goed en toch loopt het systeem vast als het om het realiseren van gezonde schoolgebouwen gaat. Bijzonder eigenlijk, want we willen allemaal het beste voor onze kinderen. Zouden we het dan samen anders en beter kunnen doen?
Thomas Bögl, architect-directeur en partner bij LIAG architecten en bouwadviseurs
De gebruiker centraal, dat is waar het om draait. Gebouwen zijn tenslotte middelen en geen doel op zich. Thomas gaat in op drie schoolgebouwen in LIAGs portefeuille die op succesvolle wijze zijn vormgegeven om een duurzame en kwalitatieve lesomgeving te creëren.
Tanja van Nes, beleidsadviseur bij de PO-raad
De sectorale routekaart voor de verduurzaming van het onderwijsvastgoed legt de urgentie van de scholenbouwopgave bloot, maar geeft ook handvatten om de klimaatambities voor onderwijshuisvesting te bereiken. Tanja neemt ons mee door deze routekaart en laat zien wat je nu al kunt doen om je ambities te verwezenlijken
Michiel Sussenbeek, Saint-Gobain Projects
De keynote sessie van Saint-Gobain geeft inzicht in hoe gezonde en toekomstbestendige scholen praktisch worden gerealiseerd. Zij lichten dit toe aan de hand van het onderzoek dat zij deden samen met DGMR, bba binnenmilieu en Nibe, dat onderzocht hoe een zo goed mogelijk schoolgebouw wordt ontworpen waarin leerlingen beter presteren en leerkrachten minder stress ervaren én een lager ziekteverzuim hebben.
Meld u gratis aan
De Verbindingsdag Gezonde Scholen eindigt met een concrete vervolgstap om schoolgebouwen duurzamer en gezonder te maken. Dus kijk mee, maak aantekeningen en lever feedback via de chatfunctie. Mis het niet: meld u hier aan.
De Verbindingsdag Gezonde Scholen wordt georganiseerd door Stedebouw & Architectuur in samenwerking met Marco van Zandwijk van Ruimte-OK en Duurzaam Gebouwd. Het event is geheel digitaal te volgen via onze krachtige congrestool.

Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Blue Zone Festival: hét event voor de gezonde leefomgeving
7 apr om 07:30 uurHet tweede Blue Zone Festival richt zich op iedereen die betrokken is bij het creëren van gezonde…
EKOO: subsidies voor innovaties gebouwde omgeving
24 mrt om 07:30 uurOp dinsdag 1 april opent RVO opnieuw de EKOO-subsidieregeling die mikt op duurzame innovaties. Het gaat bij…
‘Een gebouw moet iets teruggeven aan buurt en bewoners’
20 mrt om 07:30 uurAls architect bestudeert Ianthe Mantingh eerst de samenleving zelf om uiteindelijk sterke buurten te gaan…
Leidraad Toegankelijk Bouwen
13 mrt om 07:30 uurMet de Leidraad Toegankelijk Bouwen vind je praktische stappen om toegankelijke…
Seminar gezonde en toekomstbestendige schoolgebouwen
11 mrt om 07:30 uurKom jij op 31 maart ook naar het seminar over gezonde en toekomstbestendige schoolgebouwen in Rotterdam? Het…
Gebruik de power van AI voor landschapsarchitectuur
7 mrt om 07:30 uurArtificiële intelligentie is in korte tijd een onmisbaar hulpmiddel geworden in de wereld van architectuur,…
Behoud van erfgoed en het bijbehorende ambacht
27 feb om 11:00 uurIn Twente is met vereende krachten een gebouw gerenoveerd met behulp van oude bouwtechnieken en materialen.…
Meisjes worden actiever op groene schoolpleinen
26 feb om 07:30 uurZe zijn steeds meer in trek: groene schoolpleinen. Uit onderzoek blijkt echter dat meisjes er in de pauze…
Reactie toevoegen