Kilometer lang zonnepark langs A20 bij Rotterdam
Zonnepark A20 Terbregseplein is een zogenaamd postcoderoos (PCR) project. De PCR wordt bepaald door het postcodegebied waarin, in dit geval het zonnepark langs de A20, ligt en omhelst alle aangrenzende postcodegebieden. Leden die binnen de postcoderoos wonen profiteren, naast de prijs voor de door hun opgewekte stroom, van een korting op de energiebelasting. Door het kopen van een of meerdere zonnepanelen kunnen bewoners lid worden van deze lokale coöperatie zonder winstoogmerk.
Veel zonpotentie
Het zonnepark, een initiatief van inwoners van de wijk Nieuw Terbregge, draagt bij aan de duurzaamheidsdoelen van Rotterdam op het gebied van zonne-energie: het produceren van 20 Gigawattuur (GWh) aan opgewekte zonne-stroom in 2018 en 1.000 Gigawattuur (GWh) in 2030.
Wethouder Pex Langenberg (Duurzaamheid): “De opbrengt is zo’n 40% van de totale stroomvoorziening voor Rotterdam. Daarom zetten we in op zonneparken, zoals langs de A20, of zonnepanelen op braakliggende haventerreinen. Daarnaast werken we aan het gemeentelijk vastgoed, zoals gymzalen, te voorzien van zonnepanelen. In Rotterdam is veel zonpotentie, we hebben hier wel 18,5 km2 aan platte daken!”
Klik hier voor meer informatie over het project Zonnepark A20 Terbregseplein

Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Twee keer op de fiets langs ecodorpen en -gemeenschappen
4 apr om 07:30 uurDe Nederlandse tak van het Global Ecovillage Network biedt ondersteuning aan individuen en gemeenschappen die…
Vakbeurs effecten klimaatverandering op openbare ruimte
28 mrt om 07:30 uurOp 16 en 17 april 2025 ben je van harte welkom op de Nationale Klimaat Vakbeurs in Expo Houten, hét evenement…
Routekaart: bouwen en verdichten zonder verlies groenareaal
21 mrt om 07:30 uurHet platform KAN zet zich in voor het klimaatadaptief bouwen mét de natuur. In dat kader hield de themagroep ‘…
Natuurinclusief bouwen: voorbij de bevlogenheid
12 feb om 07:30 uurDertien van de achttien miljoen Nederlanders wonen in steden, die cruciaal zijn voor het behoud van…
Betrek burgers bij wijkaanpak klimaatadaptatie
11 feb om 07:30 uurOm wijken weerbaarder te maken tegen klimaatverandering, experimenteert de provincie Utrecht met een wijkaanpak…
Rapportcijfers voor biodiversiteit in gebiedsontwikkelingen
31 jan om 07:30 uurSinds enkele jaren hanteren gemeenten een puntensysteem voor biodiversiteit in plannen voor gebiedsontwikkeling…
Natuurinclusief bouwen in uiterwaarden
20 jan om 07:30 uurDoor de klimaatverandering, stijging van de zeespiegel en de richtlijn ‘bodem en water sturend’ is het bouwen…
Collectieve wijkaanpak verduurzaming stimuleert groene groei
17 jan om 07:30 uurEen collectieve aanpak van wijken met slecht geïsoleerde huizen, waar de verduurzaming in één keer voor hele…
Reactie toevoegen