Jan Snel start bouw 147 appartementen ‘Wonen bij LILY’

De twee compacte woontorens met 147 appartementen komen naast het terrein van ‘Wonen bij LARS’ te staan, een eerder project van Jan Snel en Centrada. Daarom is er in het gebouwontwerp rekening gehouden met de uitstraling van het nieuwe en bestaande appartementencomplex. ‘LARS’ en ‘LILY’ bestaan beide uit duurzame materialen, zoals onbehandeld vurenhout, en rustige kleurenschema’s. Toch bestaat LILY straks ook uit andere materialen om een aangenaam contrast te creëren, bijvoorbeeld met behulp van metalen elementen.
In ‘Wonen bij LILY’ komen verschillende soorten woningen in afwisselende formaten. Het gaat om compleet gestoffeerde een-, twee- en driekamerappartementen van 22 tot 50 m². Allemaal voorzien van hoogwaardige vloer- en wandafwerking en raambekleding. Daarnaast komt er een centraal paviljoen voor de bewoners met een activiteitenruimte, wasserette en terras. Er worden 100 woningen beschikbaar gesteld voor spoedzoekers en de overige woningen zijn bestemd voor andere doelgroepen, zoals statushouders en zorgmedewerkers.
Tweede ronde
Eerder dit jaar leverde modulair bouwer Jan Snel in opdracht van woningcorporatie Centrada 152 appartementen ‘Wonen bij LARS’ in Campus Zuid op. Nu wordt een tweede project gereedgemaakt om te voorzien in de krappe woningmarkt van Lelystad. “We hebben al 152 woningen opgeleverd en zijn daarom heel blij dat we voor het eind van het jaar nogmaals 147 woningen kunnen laten bouwen”, vertelt Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada. “We zien dat de woningnood hoog is. ‘Wonen bij LILY’ biedt net als ‘Wonen bij LARS’ compleet afgewerkte woningen waar mensen direct kunnen gaan wonen.”
Oog op de toekomst
De flexibele woningen in Campus Zuid hebben een vergunning voor 15 jaar gekregen. De gemeente Lelystad heeft als voorwaarde dat de locatie aan het einde van de vergunningsperiode weer in originele staat wordt achtergelaten. In dit verband draagt Jan Snel ook zorg voor een verplaatsbare infrastructuur en zelfs voor verplaatsbare groenvoorzieningen. Modulaire bouw is circulair. Daardoor kunnen de woningen gemakkelijk worden gedemonteerd en elders met minimale aanpassingen worden ingezet. Een interessante optie wanneer locaties van tijdelijke aard zijn, maar wel de kwaliteit van nieuwbouw geleverd wordt.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Missen woningcorporaties straks tientallen miljarden euro's?
17 apr om 11:30 uur 5 minBranchevereniging Aedes is allesbehalve blij met het actuele voorstel van de regeringscoalitie om de huren in…
Transformatie van stedelijke rafelrandjes
16 apr om 07:30 uur 8 minDe nieuwe Stedebouw & Architectuur is uit! Met een fraaie uitwerking van het thema Transformatie &…
Collectief wonen: antwoord op dubbele vergrijzing & zorgdruk
15 apr om 07:30 uur 5 minIn Nederland neemt de druk op wonen en zorg toe, mede door de dubbele vergrijzing. Tegelijkertijd willen steeds…
Meer zekerheid bij investeren in flexwoningen
3 apr om 07:30 uurOm de woningnood iets te verlichten, kunnen verplaatsbare woningen een tijdelijke oplossing bieden. Maar dat ‘…
Innovatieve oogstapp impuls voor circulariteit
17 feb om 07:30 uurWe praten wat af in het land. De organisaties in de bouw die zich bezighouden met verduurzaming en…
Smûk: gezonde, houten en betaalbare woning met Deense roots
10 feb om 07:30 uurWaar Denemarken met CO2-beprijzing de landbouw toekomstbestendig wil maken, komen vanuit de Deense bouwsector…
Trends in circulair bouwen: transformatie
3 feb om 07:30 uurIn een recent overzichtsartikel schreef de Dutch Green Building Council over actuele ontwikkelingen op het…
Aanscherping MPG in ijskast? Open brief aan Mona Keijzer
17 okt 2024Eerder schreef Hugo de Jonge, voormalig minister van Binnenlandse Zaken, in een brief aan de Tweede Kamer dat…
Reactie toevoegen