Fusie SBR en CURNET leidt tot breed kennisnetwerk voor de bouw
Op termijn zal de organisatie zich vestigen op de Bouwcampus, waarvan zowel SBR als CURNET initiatiefnemer en medeontwikkelaar zijn.
“De nieuwe organisatie wordt niet zomaar een optelsom van de twee delen. We hebben nadrukkelijk de ambitie om onszelf te vernieuwen en daarmee beter en sterker onze rol te kunnen spelen in een veranderende sector.” aldus de toekomstig algemeen directeur Jack de Leeuw. “Met veel plezier hebben we beide al meer dan een halve eeuw ondersteuning geboden door kennis te ontwikkelen en verspreiden. De uitdaging waarvoor de bouw nu staat vraagt om een meer integrale aanpak en om onconventionele oplossingen. Dit betekent dat we deel willen uitmaken van een netwerk waarin partijen zich met elkaar verbinden met de Bouwcampus als fysiek en virtueel knooppunt van organisaties, ideeën en initiatieven.” Met het samengaan levert SBRCURNET ook een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de versnippering in de kennisinfrastructuur en krijgt de organisatie meer slagkracht door effectiever en efficiënter te kunnen opereren.
SBR
SBR is een kennisplatform voor bouw en vastgoed, en wil kennis leveren om beter te kunnen bouwen en beheren. SBR verzamelt en vertaalt bestaande en nieuwe kennis in producten en diensten voor alle geledingen in de bouw. Het focusgebied van SBR is burger- en utiliteitsbouw (“B&U”). SBR heeft tot doel een bijdrage te leveren aan het duurzaam verbeteren van de productiviteit en kwaliteit in de bouwsector.
CURNET
CURNET is een netwerk van projecten, programma’s en kennisallianties dat zich richt op kennis- en competentieontwikkeling rond ruimte, bouw, bodem, land en water. Het focusgebied van CURNET is bouw & infra (“B&I”) en hoogwaardig ruimtegebruik en bestrijkt het vakgebied van de civiele techniek in de volle breedte, met inbegrip van waterbeheer en ruimtelijke ordening. CURNET heeft tot doel het bevorderen van onderzoek naar en de ontwikkeling van kennis, kunde en innovatie op voornoemde terreinen van ruimtelijke ordening, droge en natte infrastructuur, bouw, bodem, land en water.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
‘Wettelijke verplichting tot vergroening noodzakelijk’
17 dec 2024Door de voortgaande verstening van Nederlandse steden roept Natuur & Milieu het kabinet op om een…
Bodem, water én natuur sturend
18 nov 2024Als adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco adviseert Gijs Meijer dagelijks over…
'Eerst lokale cultuur, identiteit en historie snappen'
15 nov 2024Als stedenbouwkundige Tom van Tuijn start met een gebiedsontwikkeling, laat hij een ecoloog de wijk ingaan om…
Van Vinex naar NOVEX
12 nov 2024Welke ervaringen met de Vinex-wijken kunnen helpen voor de ontwikkeling van de nieuwe NOVEX-gebieden? Het…
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov 2024De gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Bomen basis van klimaatadaptieve en energievriendelijke stad
31 okt 2024Volgens Joris Voeten vormen bomen de basis voor een natuurinclusief, klimaatadaptief en energievriendelijk…
Transformatie: van fabrieksterrein tot cohousinggemeenschap
23 okt 2024De Belgische stad Gent pioniert op het gebied van collectief wonen. Ook kent de stad innovatieve…
Nieuwe studie: bouwen impuls voor stedelijk groen
21 okt 2024Wat zijn de effecten van verstedelijking op ecosysteemdiensten, zoals groen, koeling en waterretentie, en de…
Reactie toevoegen