Expo Future Visions in Structure in Muziekgebouw aan het IJ
De objecten zijn innovatieve lichtgewicht constructies met een complexe geometrie, veelal driedimensionale “weefsels” gebaseerd op wiskundige reeksen en refererend aan het werk van kunstenaars zoals Maurits C. Escher, Kennith Snelson, Iannis Xenakis en Antoni Gaudi. In veel gevallen zijn de ontwerpers verbonden aan de toonaangevende universiteiten uit onder andere Australië, Denemarken, Duitsland, Italie, Peru, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.
De nieuwe mogelijkheden van computergestuurde productietechnieken zoals laser cutting, water snijden en rappid manufacturing maken het mogelijk dat deze complexe structuren op een eenvoudige manier kunnen worden geproduceerd en gemonteerd. Laat je bij een bezoek aan deze expositie verrassen door de ogenschijnlijk eenvoudige manier waarop de vernuftige constructies in elkaar zitten. De expo is gratis te bezichtigen.
Symposium over de toekomst van constructies
Deze expo is onderdeel van een symposium over de toekomst van constructies. Het IASS (International Association of Shell and Space structures) organiseerdt deze expo en het symposium in samenwerking met de technische universiteiten uit Delft en Eindhoven en het KIVI (Koninklijk Instituut Voor Ingenieurs). Het IASS is een organisatie die sinds de jaren vijftig onderzoek, innovatie en toepassing van experimentele constructies stimuleert. Het IASS wil dit doel bereiken door het organiseren van symposia, exposities en de publicatie van onderzoek in haar journal.
Het IASS symposium
Bekende toonaangevende constructeurs die lid zijn geweest van het IASS of waar het IASS nauw mee heeft samengewerkt, zijn Pierre L. Nervi, Eduardo Torroja, Frei Otto, Heinz Isler, Felix Candela en Buck M. Fuller. De meeste toonaangevende innovatieve constructeurs zijn lid van het IASS en zullen in augustus aanwezig zijn bij de expo en het symposium in Amsterdam. Het IASS symposium wordt om het jaar georganiseerd in Europa. In de tussenliggende jaren daarbuiten. Zo zal het IASS symposium volgend jaar plaatsvinden in Tokio. Meer informatie staat op de website van het iass-2015-symposium
Voor meer vragen over de expo kunt u contact opnemen met Arno Pronk (06 2508 0151, a.d.c.pronk@tue.nl >),
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
9 actuele kansen voor architecten in 2025
27 dec om 07:30 uurEindelijk is de kerstvakantie aangebroken en kun je even achteroverleunen en terugkijken op 2024. Of beter:…
Nieuwe locatie en datum voor ARCHITECT@WORK Amsterdam 2025
27 nov om 13:00 uurARCHITECT@WORK Amsterdam zal in 2025 plaatsvinden op een nieuwe, inspirerende locatie: De Kromhouthal, gelegen…
OVL Awards voor innovaties openbare verlichting
11 okt om 07:00 uurWelke ideeën leveren een aantoonbare bijdrage aan de professionaliteit, effectiviteit en/of kwaliteit van het…
Pleidooi nieuwe bouwcultuur tijdens ARCHITECT@WORK
3 okt om 07:30 uurTijdens de tweedaagse beurs ARCHITECT@WORK werd in diverse lezingen een beeld geschetst van de nieuwe…
Amsterdam behoort tot top 20 smart cities
11 sep om 07:30 uurOp de jaarlijkse internationale ranglijst van steden op basis van hun economische, technologische en humane…
Ethiek van kunstmatige intelligentie in openbare ruimte
27 aug om 07:30 uurKunstmatige intelligentie - artificial intelligence (AI) - wordt al langer toegepast als belangrijk hulpmiddel…
Podcast: kunstmatige intelligentie in de bouwsector
21 aug om 08:30 uurWelke rol speelt kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) in de bouw en hoe gaat AI de toekomst…
Toekomstbestendig bouwen: slim, duurzaam en betaalbaar
30 mei om 07:30 uurMartin Huiskes is architect en partner bij LKSVDD architecten. Het bureau richt zich op het maken van ‘…
Reactie toevoegen