Challenge Stad van de Toekomst
- Werk je samen met anderen aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in steden?
- Stoppen jullie daarbij niet bij een idee, en komen jullie (aantoonbaar) tot realiseerbare acties?
- Zijn jullie inventief en bereid om risico’s te nemen?
- En muren te doorbreken en samen te bouwen?
- Willen jullie tijd investeren om jullie impact te vergroten
Dan is jullie initiatief perfect voor de Challenge en de Urban Accelerator. Challenge Stad van de Toekomst zoekt duurzame, sociale en slimme oplossingen. De 20 kansrijkste initiatieven mogen deelnemen aan de Urban Accelerator. En krijgen 10.000 euro budget.
Eerst selecteren we een top-50 die op 25 juni tijdens de startbijeenkomst bij elkaar komt: dan krijgt ieder initiatief de kans om andere initiatieven te ontmoeten, om inspiratie op te doen en - heel belangrijk - te pitchen. Hierna selecteert de jury 20 finalisten die mogen deelnemen aan de Urban Accelerator, die loopt van september 2015 tot maart 2016. En op 14 april 2016 staan de drie beste initiatieven op het podium tijdens de Innovatie Estafette 2016. De winnaar van de juryprijs en van de publieksprijs ontvangen beiden 20.000 euro.
De 20 finalisten krijgen allemaal 10.000 euro groeibudget en mogen deelnemen aan de Urban Accelerator. De uiteindelijke winnaars verdelen een geldbedrag van in totaal 50.000 euro; 20.000 en 10.000 euro voor de nummer 1 en 2 en 20.000 voor de winnaar van de publieksprijs. Inschrijven kan tot 8 juni 2015.
Verloop van de Challenge
De inschrijving is op 15 april gestart en sluit op 8 juni. Op 11 mei zal er een informatiebijeenkomst gehouden worden . Eerst selecteren we een top-50 van kansrijke projecten die op 29 juni tijdens de startbijeenkomst bij elkaar komen. De Urban Accelerator start in september en loopt tot april 2016.
Lees meer over de Challenge en de Urban Accelerator: www.challengestad.nl
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Biodiversiteit van daktuinen verhogen doe je zo
22 nov om 07:30 uurNaar aanleiding van een constatering van landschapsarchitecte Maike van Stiphout, eerder onze…
Ontdek de kracht van groenblauwe schoolpleinen tijdens de excursie naar basisschool De Verwondering
20 nov om 14:38 uurNa het inspirerende Duurzame Gezonde Scholen Congres nodigen we je uit voor een…
Bodem, water én natuur sturend
18 nov om 07:30 uurAls adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco adviseert Gijs Meijer dagelijks over…
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov om 07:30 uurDe gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Bomen basis van klimaatadaptieve en energievriendelijke stad
31 okt om 07:30 uurVolgens Joris Voeten vormen bomen de basis voor een natuurinclusief, klimaatadaptief en energievriendelijk…
Bouwen in balans met de aarde
24 okt om 07:30 uurBouwbiologen zijn in Nederland dun gezaaid, terwijl ze zo belangrijk zijn voor de actuele vraagstukken in de…
Nieuwe studie: bouwen impuls voor stedelijk groen
21 okt om 07:30 uurWat zijn de effecten van verstedelijking op ecosysteemdiensten, zoals groen, koeling en waterretentie, en de…
Watercoalitie: 'Onvoldoende maatregelen kabinet Schoof'
27 sep om 07:30 uurWater wordt in de gebouwde omgeving een steeds belangrijker issue. Niet voor niets werd de politiek daar deze…
Reactie toevoegen