Wooncomplex Rhapsody officieel geopend
Het project omvat 239 huurwoningen in het middensegment verdeeld over vijf gebouwen, 196 parkeerplaatsen en een gezamenlijk binnentuin. Het project is een belegging van het CBRE Dutch Residential Fund, waarvan Paul Oremus Country Manager is. In een afzonderlijke ruimte van 400 m2, op de begane grond van het complex, komt huiskamerconcept The Villy: een ontmoetingsplek waar bewoners uit de buurt kunnen eten, drinken en ontspannen.
Oppepper
Rhapsody in west is ontwikkeld vanuit de doelstelling positief bij te dragen aan het gebied, de bewoners in de wijk en het milieu. Het wooncomplex is daarom zeer duurzaam en energiezuinig ontwikkeld en vormt tevens het hart van buurtparticipatie in de wijk.
Rhapsody ligt in Amsterdam Bos en Lommer, aan de rand van de Kolenkitbuurt. De locatie had lange tijd een belangrijke functie voor de buurt als groene ruimte en ontmoetingsplek voor de wijk, een functie die Rhapsody in de toekomst zal behouden. Samen met kunstenaarscollectief Coscaland is er tijdens de bouw steeds actief samengewerkt met de bewoners.
Met de benoeming van vijf communitymanagers is continuering van gezamenlijke activiteiten en buurtparticipatie gegarandeerd. Het binnenterrein met tuin met tuin en vijvers is vrij toegankelijk en biedt onder meer toegang tot de KolenKitKas waarin activiteiten worden georganiseerd voor de hele wijk. Ook biedt het wooncomplex een logeerhuis voor bezoekende familieleden van bewoners uit de buurt.
Hoge energieprestatie
Rhapsody heeft een zeer goede energieprestatie met een negatieve EPC. Alle gebouwen zijn aangesloten op het stadswarmtenetwerk en de daken vormen samen een immense zonne-energiecollector. In de bodem wordt een vorm van warmte-koudeopslag toegepast. De ronde vormen van de gebouwen dragen bij aan de compactheid van de blokken en buigen het geluid van de ringweg A10 sterk af. De openbaar toegankelijke binnentuin fungeert als spons: bij hevige stortbuien wordt het water in de vijvers en de dikke laag substraat verzameld.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Wat kan bouwwereld leren van tropisch regenwoud?
7 jan om 07:30 uurDe Wageningse wetenschapper Joris Voeten vertelde onlangs in een plenaire lezing tijdens het KAN Congres wat we…
Innovatiecatalogus: nieuwe kansen voor energie uit gevel
2 jan om 10:10 uurHet zesde jaarlijkse nummer van Stedebouw & Architectuur is verschenen: de nieuwe Innovatiecatalogus 2025!…
10 innovaties die het gaan maken in 2025
31 dec 2024De afgelopen jaren voorspelde Niels Rood voor onze Innovatiecatalogus welke tien innovaties het jaar erop…
9 actuele kansen voor architecten in 2025
27 dec 2024Eindelijk is de kerstvakantie aangebroken en kun je even achteroverleunen en terugkijken op 2024. Of beter:…
Nieuwe locatie en datum voor ARCHITECT@WORK Amsterdam 2025
27 nov 2024ARCHITECT@WORK Amsterdam zal in 2025 plaatsvinden op een nieuwe, inspirerende locatie: De Kromhouthal, gelegen…
OVL Awards voor innovaties openbare verlichting
11 okt 2024Welke ideeën leveren een aantoonbare bijdrage aan de professionaliteit, effectiviteit en/of kwaliteit van het…
Pleidooi nieuwe bouwcultuur tijdens ARCHITECT@WORK
3 okt 2024Tijdens de tweedaagse beurs ARCHITECT@WORK werd in diverse lezingen een beeld geschetst van de nieuwe…
Amsterdam behoort tot top 20 smart cities
11 sep 2024Op de jaarlijkse internationale ranglijst van steden op basis van hun economische, technologische en humane…
Reactie toevoegen