Werkzaamheden realisatie Floriadeterrein van start
“Wij zijn blij dat we samen met Dura Vermeer en de gemeente aan de slag kunnen", aldus Heleen Aarts, algemeen directeur bij Amvest. "Meer dan 40 jaar geleden kwamen de eerste Almeerders hier pionieren in de polder. Nu gaan we op deze plek de Groene Stad van de Toekomst verwezenlijken. Ik vind het heel mooi dat Almere een voortrekkersrol wil vervullen in de groene groei van steden en dat met de Floriade toont aan de wereld. Wij zetten daar graag onze schouders onder.”
”Klopt helemaal”, vult Marieke Mentink, directeur bij Dura Vermeer aan. “Het is geweldig dat Dura Vermeer nu opnieuw betrokken is bij de realisatie van een Floriade. Wat deze expo echter bijzonder maakt, is het feit dat er na de Floriade een unieke stadswijk ontstaat met een voor Nederland ongekend hoge woonkwaliteit.”
“Voor ons een heel mooi moment. Hier zijn we namelijk al zeven jaar naar toe aan het werken en nu gaat de bouw dan echt beginnen. Met de Floriade en alle gedachten die bij een groeiende groene stad horen waren we al begonnen, maar nu er is begonnen op het terrein waar in 2022 de expo plaatsvindt wordt het wel heel tastbaar”, aldus de Almeerse wethouder Loes Ypma.
“Dit is natuurlijk een belangrijke mijlpaal voor ons als expo-organisatie”, klinkt Peter Verdaasdonk, directeur van de Floriade Almere 2022 BV enthousiast. “We gaan nu een nauwe samenwerking aan met Amvest en Dura Vermeer voor de eerste inrichting van het Floriadeterrein. Het vastgoed dat tot 2022 ontwikkeld wordt, zal door de nationale en internationale deelnemers gebruikt worden tijdens de expo en onderdeel blijven van de stadswijk na 2022. We gaan samen een unieke reis maken richting 2022."
Planning
Energie-neutrale, groene stadswijk
Het is nog niet bekend wanneer de verhuur en verkoop van de woningen start. De vier partijen timmerden als startsein voor het bouwrijp maken van het Floriadeterrein een hek om een schitterende Prunus avium, een zoete kersenboom, op het terrein. Deze Floriade gaat immers over de integratie van groen en stadswijk. Met deze symbolische handeling laten we zien dat we bouwen binnen bestaand groen.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Woningmarkttrends 2025
9 jan om 07:30 uurHoe gaan we in het nieuwe jaar de woningnood tackelen? Zijn de ideeën van minister Mona Keijzer daadwerkelijk…
Wat kan bouwwereld leren van tropisch regenwoud?
7 jan om 07:30 uurDe Wageningse wetenschapper Joris Voeten vertelde onlangs in een plenaire lezing tijdens het KAN Congres wat we…
Innovatiecatalogus: nieuwe kansen voor energie uit gevel
2 jan om 10:10 uurHet zesde jaarlijkse nummer van Stedebouw & Architectuur is verschenen: de nieuwe Innovatiecatalogus 2025!…
10 innovaties die het gaan maken in 2025
31 dec 2024De afgelopen jaren voorspelde Niels Rood voor onze Innovatiecatalogus welke tien innovaties het jaar erop…
Hoe winnen architecten in 2025 aanbestedingen?
30 dec 2024Het einde van een uitdagend jaar nadert, tijd om vooruit te blikken. Op bijvoorbeeld misschien wel de…
9 actuele kansen voor architecten in 2025
27 dec 2024Eindelijk is de kerstvakantie aangebroken en kun je even achteroverleunen en terugkijken op 2024. Of beter:…
‘Wettelijke verplichting tot vergroening noodzakelijk’
17 dec 2024Door de voortgaande verstening van Nederlandse steden roept Natuur & Milieu het kabinet op om een…
Donuteconomie als model voor stedelijke ontwikkeling en bouw
12 dec 2024In de rubriek Rapport Kort dit keer aandacht voor een publicatie over de toepassing van de donuteconomie in de…
Reactie toevoegen