Uitstraling en comfort van parkeergarages
Kleurenblindheid
Voor een groot deel van de populatie is het zien van kleuren heel normaal. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Bij zo’n 700.000 mensen in Nederland functioneert het rode of het groene oogpigment niet of slecht. Omdat deze kleuren vaak voorkomen in het verkeer, is het belangrijk dat er een oplossing gezocht wordt, zodat ook deze mensen veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Bureau Blind Color vraagt hier meer aandacht voor. Mogelijke oplossingen zijn het standaardiseren van de plaats van deze kleuren. De kleur groen komt bijvoorbeeld altijd onder of links, terwijl de kleur rood standaard boven of rechts komt te staan.
Parkeervakken
Te kleine parkeervakken zijn een grote ergernis voor veel bezoekers van parkeergarages. Wist u dat psychologische factoren een grote rol spelen bij het inschatten van de grootte van een parkeervak? Schuin parkeren heeft de voorkeur voor veel bestuurders, maar heeft als nadeel dat dit veel ruimte kost. Bij een parkeervak met alleen lijnen, zijn bestuurders geneigd om meer naar rechts te parkeren, zodat zij gemakkelijker uit kunnen stappen. Bij een volledig gekleurd parkeervak, hebben bestuurders juist de neiging om in het midden van het vak te parkeren.
Gemak
Bezoekers van een parkeergarage wensen zoveel mogelijk gemak. Gemak bij het vinden van de route, bij het parkeren van de auto, het betalen van de parkeerticket en tot slot bij het uitrijden. Voldoende en duidelijke betaalpunten en de mogelijkheid om achteraf of via een app te betalen passen hier goed bij. Daarnaast is een duidelijke indeling en routing door middel van kleuren, pictogrammen en technologie een goede oplossing.
Meer weten over alles op het gebied van parkeergarages? Download dan GRATIS Triflex’ whitepaper ‘Bouwstenen voor de perfecte parkeergarage’.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Gedragsverandering is niet altijd gezellig
23 jan om 07:30 uurDoor de noodzaak om de CO2-uitstoot te verminderen en ook in ons dagelijks leven daaraan invulling te geven, is…
De Nederlandse woonzorgmarkt in internationaal perspectief
2 dec 2024In het kader van woningbouwbeleid en ouderenzorg moet Nederland de focus verleggen van…
Inclusieve schoolgebouwen: wenselijk, maar ook praktisch en betaalbaar?
27 nov 2024Het is een goed en loffelijk streven dat onderwijsgebouwen toegankelijk zijn voor elke deelnemer aan onze…
Demontabele houten clubhuismodules voor sportverenigingen
26 nov 2024Voor onderwijsvastgoed is er in de media volop aandacht, maar een ander type maatschappelijk vastgoed komt er…
Kampioenen kleuren Duurzame & Gezonde Scholen Congres
19 nov 2024Met een sprintende Olympisch kampioen in zijn regenboogtrui op de achtergrond kwamen vorige week de kansen voor…
Ontwerpkeuzes binnen een beperkt beschikbare fysieke ruimte
19 nov 2024Ruimte is bij elke stedelijke schaalsprong het toverwoord. Niet iedereen wil wonen…
Scholen als parels in de wijk
8 nov 2024Bestaat de perfecte school? Dat ligt aan een veelheid van zaken, van visie tot docent, van huisvesting tot…
Gaan strengere regels de verduurzaming verder helpen?
30 okt 2024We stuiven af op een nieuw Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl, voorheen het Bouwbesluit), met aangescherpte…
Reactie toevoegen