Tijdelijke gevel TU Delft als onderzoek naar circulair bouwen
Het project is een zoektocht naar hoe een financieel haalbaar leasingconcept neergezet kan worden, met de meest vooraanstaande technologische hoogstanden, en zal een demonstratie zijn van state-of-the-art gevelgeïntegreerde technologieën. De circulaire gevel, met inbreng van onder andere Alcoa | Kawneer, wordt in september 2016 op het EWI gebouw van de Faculteit van Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU Delft gemonteerd voor de duur van een jaar.
Zo duurzaam mogelijke gevel
Door samen te werken met een aantal partners met de nieuwste geveltechnologieën wordt geprobeerd om een zo duurzaam, circulair en divers mogelijke gevel te realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klimaatgevel of een gevel met zonnepanelen. Alcoa | Kawneer levert in dit project verschillende systemen voor de gevel: de RT 72 Reflex wordt gebruikt, evenals de RT 72 HI+. Kawneer Frankrijk heeft systemen geleverd voor de Respirant Façade: aan de binnenzijde dubbel glas, aan de buitenzijde enkel glas. Daartussen een licht geventileerde spouw met zonwering/luxaflex die voorkomt dat er aan de buitenzijde condens ontstaat.
Façade Leasing
Het EWI gebouw wordt tijdens dit project gebruikt als testlocatie voor nieuwe methodes in bouwen, organisatie en samenwerking. Het project moet de basis vormen voor verdere ontwikkelingen in de complexe omgeving van contracten, financiele structuren en operationele diensten die nodig zijn om van ‘Façade Leasing’ een uitvoerbaar en te implementeren voorstel te maken. Het onderzoek is erop gericht om Façade Leasing projects in de toekomst mogelijk te maken.
De ideale markt
Met het project hoopt het onderzoeksteam te laten zien dat het niveau van normalisering en modulariteit in deze constructies zulke gebouwen de ideale markt maken om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen. Voor vragen, opmerkingen en meer informatie kan contact opgenomen worden via: facadeleasing@tudelft.nl of gekeken worden op www.tudelft.nl/facadeleasing.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Wat kan bouwwereld leren van tropisch regenwoud?
7 jan om 07:30 uurDe Wageningse wetenschapper Joris Voeten vertelde onlangs in een plenaire lezing tijdens het KAN Congres wat we…
Innovatiecatalogus: nieuwe kansen voor energie uit gevel
2 jan om 10:10 uurHet zesde jaarlijkse nummer van Stedebouw & Architectuur is verschenen: de nieuwe Innovatiecatalogus 2025!…
10 innovaties die het gaan maken in 2025
31 dec 2024De afgelopen jaren voorspelde Niels Rood voor onze Innovatiecatalogus welke tien innovaties het jaar erop…
9 actuele kansen voor architecten in 2025
27 dec 2024Eindelijk is de kerstvakantie aangebroken en kun je even achteroverleunen en terugkijken op 2024. Of beter:…
Nieuwe locatie en datum voor ARCHITECT@WORK Amsterdam 2025
27 nov 2024ARCHITECT@WORK Amsterdam zal in 2025 plaatsvinden op een nieuwe, inspirerende locatie: De Kromhouthal, gelegen…
Ontdek de kracht van groenblauwe schoolpleinen tijdens de excursie naar basisschool De Verwondering
20 nov 2024Na het inspirerende Duurzame Gezonde Scholen Congres nodigen we je uit voor een…
OVL Awards voor innovaties openbare verlichting
11 okt 2024Welke ideeën leveren een aantoonbare bijdrage aan de professionaliteit, effectiviteit en/of kwaliteit van het…
Pleidooi nieuwe bouwcultuur tijdens ARCHITECT@WORK
3 okt 2024Tijdens de tweedaagse beurs ARCHITECT@WORK werd in diverse lezingen een beeld geschetst van de nieuwe…
Reactie toevoegen