Licht op groen voor ARCHITECT@WORK Rotterdam
Coronaproof
“De afgelopen periode hebben we gebruikt om het concept van ARCHITECT@WORK zo aan te passen dat de beursvloer voor iedereen een coronaveilige omgeving is geworden en dat tegelijkertijd de beleving ervan – met het sfeervolle lichtplan, het unieke standenconcept, de uitgebreide en gratis catering – overeind is gebleven”, vertelt Nathalie Sandra van ARCHITECT@WORK. “Wij zijn er klaar voor.”
De meest zichtbare veranderingen zijn de verruimde openingstijden, nu van 10:00u tot 19:00u. Daarbij vraagt de organisatie aan bezoekers om van tevoren een dagdeel te kiezen waarop zij ARCHITECT@WORK willen bezoeken. “Zo kunnen we garanderen dat het niet te druk wordt”, verklaart Sandra.
ARCHITECT@WORK is natuurlijk ook een plek waarop veel handen geschud worden. “Dat kan nog even niet en dat zal best nog wel even wennen zijn”, gaat Sandra verder. “Maar ik weet zeker dat iedereen er ook enorm van zal genieten om – op veilige afstand – elkaar weer te zien. Persoonlijk contact is niet alleen menselijk maar ook belangrijk. Voor architecten is het cruciaal om een nieuw product toe te kunnen passen. Ze willen het product daadwerkelijk gezien hebben en het bedrijf erover gesproken hebben.”
Om het nog eenvoudiger te maken om contacten te leggen, lanceert ARCHITECT@WORK de mogelijkheid om op het event of daar buiten een (online) afspraak met elkaar te maken. “Ook wanneer het niet lukt om ARCHITECT@WORK te bezoeken, kan de voorschrijver zo toch nieuwe contacten leggen”, aldus de organisatie.
Future-proof
Het thema van de tweejaarlijkse editie is dit keer ‘future-proof’, oftewel ‘klaar voor de toekomst’. Rond dit thema is de materialententoonstelling Fantastic Future (door MaterialDistrict), een fototentoonstelling (door DAPh) en een projectententoonstelling (door world-architects.com) te zien. Ook het lezingenprogramma haakt op dit thema aan. Om ervoor te zorgen dat iedereen op veilige afstand van elkaar zit, krijgt de zaal een ruimere opstelling dan anders.
ARCHITECT@WORK vindt plaats op 16 en 17 september in Rotterdam Ahoy, beide dagen van 10:00 tot 19:00. Kijk hier voor meer informatie. Gratis en vlotte toegang dankzij uw voorregistratie via deze link.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Wat kan bouwwereld leren van tropisch regenwoud?
7 jan om 07:30 uurDe Wageningse wetenschapper Joris Voeten vertelde onlangs in een plenaire lezing tijdens het KAN Congres wat we…
‘Wettelijke verplichting tot vergroening noodzakelijk’
17 dec 2024Door de voortgaande verstening van Nederlandse steden roept Natuur & Milieu het kabinet op om een…
Donuteconomie als model voor stedelijke ontwikkeling en bouw
12 dec 2024In de rubriek Rapport Kort dit keer aandacht voor een publicatie over de toepassing van de donuteconomie in de…
Tuinklaar is het nieuwe bouwrijp
29 nov 2024Grondontwikkelaars zijn gewend de grond bouwrijp op te leveren. Voor projectontwikkelaars moet het voortaan…
Biodiversiteit van daktuinen verhogen doe je zo
22 nov 2024Naar aanleiding van een constatering van landschapsarchitecte Maike van Stiphout, eerder onze…
Ontdek de kracht van groenblauwe schoolpleinen tijdens de excursie naar basisschool De Verwondering
20 nov 2024Na het inspirerende Duurzame Gezonde Scholen Congres nodigen we je uit voor een…
Bodem, water én natuur sturend
18 nov 2024Als adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco adviseert Gijs Meijer dagelijks over…
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov 2024De gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Reactie toevoegen