Is Forest City de stad van de toekomst?
Het ontwerp schildert een futuristische stad in een regenwoud. De nieuwe stad, die volgens het masterplan plek kan bieden aan 700.000 mensen, is volledig onafhankelijk door gebruik van natuurlijke bronnen. Een drooggelegd land tussen Maleisië en Singapore is aangewezen als vestigingsplek voor de stad die een geschatte grootte heeft van zo’n twintig vierkante kilometer.
"Ruimte is het icoon"
Het bijzondere ontwerp bestaat uit woon- en kantoortorens, scholen, winkelcentra, grote parken en natuurlijk overal groen. “Skylines over de hele wereld zien er hetzelfde uit. Ze bestaan meestal uit een paar iconische torens in het centrum, die worden omgeven door gebouwen van mindere kwaliteit. Allemaal lijken ze op elkaar”, vertelt Chris Bosse, directeur van LAVA. “Bij dit ontwerp hebben we precies het tegenovergestelde gedaan. Hier is de openbare ruimte het icoon van de stad en niet de skyline. De centrale ruimte is het regenwoud, volgens het principe: people = city.”
Het is de bedoeling dat lokale materialen worden gebruikt bij de bouw van de stad en dat energie wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen.
Laboratory for Visionary Architecture ©
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Biodiversiteit van daktuinen verhogen doe je zo
22 nov om 07:30 uurNaar aanleiding van een constatering van landschapsarchitecte Maike van Stiphout, eerder onze…
Ontdek de kracht van groenblauwe schoolpleinen tijdens de excursie naar basisschool De Verwondering
20 nov om 14:38 uurNa het inspirerende Duurzame Gezonde Scholen Congres nodigen we je uit voor een…
Bodem, water én natuur sturend
18 nov om 07:30 uurAls adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco adviseert Gijs Meijer dagelijks over…
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov om 07:30 uurDe gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Bomen basis van klimaatadaptieve en energievriendelijke stad
31 okt om 07:30 uurVolgens Joris Voeten vormen bomen de basis voor een natuurinclusief, klimaatadaptief en energievriendelijk…
Bouwen in balans met de aarde
24 okt om 07:30 uurBouwbiologen zijn in Nederland dun gezaaid, terwijl ze zo belangrijk zijn voor de actuele vraagstukken in de…
Nieuwe studie: bouwen impuls voor stedelijk groen
21 okt om 07:30 uurWat zijn de effecten van verstedelijking op ecosysteemdiensten, zoals groen, koeling en waterretentie, en de…
Talloze manieren om te bouwen mét vleermuizen
15 okt om 07:30 uurVleermuizen bezitten een beschermde status en vormen daarom vaak een sta in de weg voor de bouwsector. Duik nu…
Reactie toevoegen