Dutch Mountains: symbool van 's werelds slimste regio
Het gebouw is maximaal zelfvoorzienend. De projectpartijen beogen gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen. De ambitie is om het complex van massief hout te maken, vanwege positieve effecten op CO2-depositie. The Dutch Mountains maakt gebruikt van een ecosysteem waarbij de gebruiker centraal staat. Het systeem stelt de gebruiker in staat om zo plezierig, comfortabel en gezond mogelijk in het gebouw te verblijven. Hierbij is het zo dat iedere gebruiker invloed kan uitoefenen op de eigen gepersonaliseerde omgeving. Het gebouw is data gedreven en ervaringsgestuurd. Daarnaast worden veel verschillende onderdelen van het gebouw als een dienst aangeboden. Licht, warmte, voedsel, meubilair, installaties en zelfs delen van het gebouw worden als dienst geleverd. Hierdoor kunnen elementen met de tijd vervangen worden. The Dutch Mountains is een initiatief van BLOC, Studio Marco Vemeulen en Urban XChange, met Strukton Worksphere als ontwikkelpartner.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
OVL Awards voor innovaties openbare verlichting
11 okt om 07:00 uurWelke ideeën leveren een aantoonbare bijdrage aan de professionaliteit, effectiviteit en/of kwaliteit van het…
Pleidooi nieuwe bouwcultuur tijdens ARCHITECT@WORK
3 okt om 07:30 uurTijdens de tweedaagse beurs ARCHITECT@WORK werd in diverse lezingen een beeld geschetst van de nieuwe…
Amsterdam behoort tot top 20 smart cities
11 sep om 07:30 uurOp de jaarlijkse internationale ranglijst van steden op basis van hun economische, technologische en humane…
Ethiek van kunstmatige intelligentie in openbare ruimte
27 aug om 07:30 uurKunstmatige intelligentie - artificial intelligence (AI) - wordt al langer toegepast als belangrijk hulpmiddel…
Podcast: kunstmatige intelligentie in de bouwsector
21 aug om 08:30 uurWelke rol speelt kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, AI) in de bouw en hoe gaat AI de toekomst…
Toekomstbestendig bouwen: slim, duurzaam en betaalbaar
30 mei om 07:30 uurMartin Huiskes is architect en partner bij LKSVDD architecten. Het bureau richt zich op het maken van ‘…
Kun je vernieuwen door het verleden te omarmen?
17 apr om 07:30 uurTijdens het nieuwe kunst- en architectuurfestival Cherish or Destroy luidt de centrale vraag: in hoeverre moet…
Blue zones bieden een wenkend perspectief
3 apr om 07:30 uurBlue zones zijn plekken in de wereld waar mensen relatief lang en gelukkig leven. “Blue zones bestaan overal,…
Reactie toevoegen