André Kuipers keynote spreker van het C2C-Congress Venlo
De eerste dag van het C2C-Congress Venlo staat in het teken van een exclusief ‘Network Dinner’. Koplopers in de publieke en private sector ontmoeten elkaar gedurende dit diner om de toekomst te vormen. Gedurende de tweede dag staat het ‘In Practice Congress’ centraal, met presentaties van topsprekers uit diverse hoeken, zoals advocaat Roger Cox, die namens Urgenda de succesvolle Klimaatzaak tegen de Nederlandse staat aanspande en de ABN Amro Duurzame 50 won in 2016. Ook zijn er diverse C2C-gecertificeerde bedrijven uit de regio Venlo die hun kennis en ervaringen delen. De derde en laatste dag bevat een ‘Experience Tour’, met de mogelijkheid om met eigen ogen de kansen te zien van succesvolle C2C-implementaties.
Een van de hoogtepunten van Cradle to Cradle-jaar
Het C2C-Congress Venlo vormt een van de hoogtepunten van het Cradle to Cradle-jaar, dat de gemeente Venlo organiseert van oktober 2016 tot oktober 2017. De gemeente wil daarmee bereiken dat meer particulieren, ondernemers, verenigingen en instellingen de C2C-filosofie toepassen. Tijdens dit jaar worden projecten uitgevoerd en activiteiten georganiseerd. Initiatiefnemers kunnen rekenen op hulp om hun eigen C2C-ideeën waar te maken. De website van het congres is live, waarin u onder andere meer informatie vindt over de inschrijfmogelijkheden en de locaties waar de evenementen worden gehouden.
Kuipers als keynote spreker
Als keynote spreker van het ‘In Practice Congress’ vertelt Kuipers een bevlogen verhaal over zijn ruimtereis en zijn vernieuwde kijk op de toekomst van de aarde. In 2011 verliet hij onze planeet voor 193 dagen, de langste Europese ruimtevlucht ooit. Vol verse inzichten over de kwetsbaarheid van onze planeet keerde hij terug. Kuipers inspireert tijdens het congres deelnemers over de gevoeligheid van de aarde, over hoe dun de dampkring is die ons leven mogelijk maakt en over de lucht- en lichtvervuiling boven grote steden.
Meer informatie over het C2C-Congress Venlo vindt u op de officiële website.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Biodiversiteit van daktuinen verhogen doe je zo
22 nov om 07:30 uurNaar aanleiding van een constatering van landschapsarchitecte Maike van Stiphout, eerder onze…
Ontdek de kracht van groenblauwe schoolpleinen tijdens de excursie naar basisschool De Verwondering
20 nov om 14:38 uurNa het inspirerende Duurzame Gezonde Scholen Congres nodigen we je uit voor een…
Bodem, water én natuur sturend
18 nov om 07:30 uurAls adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp bij Sweco adviseert Gijs Meijer dagelijks over…
Dordrecht: vergroenen voor leefbaarheid en tegen hittestress
5 nov om 07:30 uurDe gemeente Dordrecht gaat fors investeren in het vergroenen van het centrum. Naast hittestress speelt ook…
Bomen basis van klimaatadaptieve en energievriendelijke stad
31 okt om 07:30 uurVolgens Joris Voeten vormen bomen de basis voor een natuurinclusief, klimaatadaptief en energievriendelijk…
Bouwen in balans met de aarde
24 okt om 07:30 uurBouwbiologen zijn in Nederland dun gezaaid, terwijl ze zo belangrijk zijn voor de actuele vraagstukken in de…
Nieuwe studie: bouwen impuls voor stedelijk groen
21 okt om 07:30 uurWat zijn de effecten van verstedelijking op ecosysteemdiensten, zoals groen, koeling en waterretentie, en de…
Aanscherping MPG in ijskast? Open brief aan Mona Keijzer
17 okt om 15:00 uurEerder schreef Hugo de Jonge, voormalig minister van Binnenlandse Zaken, in een brief aan de Tweede Kamer dat…
Reactie toevoegen