Zorgboulevard Minervaplein onderdeel stadsvernieuwing

woensdag 7 september 2011
timer 2 min
Het eerstelijns gezondheidscentrum Zorgboulevard Minervaplein in Rotterdam fungeert maakt deel uit van een grootschalig stadsvernieuwingsproject. Het complex bevat zo'n 3000 vierkante meter eerstelijns zorg, met onder andere een grote artsenpraktijk, een consultatiebureau en verloskundigenpraktijk, twee fysiotherapiepraktijken en een apotheek.

Naast de Zorgboulevard huisvest het gebouw circa 100 woningen en kantoren voor verschillende gebruikers, variërend van buurtcentrum tot afhaalchinees en van notariskantoor tot kapperszaak. Ook het Deelgemeentekantoor Hillegersberg-Schiebroek, momenteel in aanbouw, maakt onderdeel uit van het blok.

Rotterdams karakter

Het multifunctionele gebouw maakt onderdeel uit van het stadsvernieuwingsproject ‘110 Morgen’.  De laatste tien jaar is deze wijk totaal getransformeerd, zonder het Rotterdamse karakter te verliezen. De architectuur van de nieuwbouw is een interpretatie van een typisch Rotterdams idioom: solide en robuust met een verfijnde architectonische uitwerking.

 

Centrale ontmoetingsruimte

Gedurende het proces, dat vele jaren heeft geduurd, hebben de gebruikers elkaar steeds beter leren kennen, waardoor ze nu ook van harte deel uitmaken van de Zorgboulevard. Dit komt onder andere tot uitdrukking in de grote centrale ruimte waarin de wachtruimten voor de verschillende praktijken in elkaar overlopen. Aardig is dat mensen uit de in het complex gelegen dagopvang van Pameijer (begeleid zelfstandig wonen), voor de bemensing van de balie zorgen en koffie uitserveren bij de praktijkruimten. We hebben hier naast het bouwkundig ontwerp ook het ontwerp voor het interieur verzorgd, inclusief het vaste en losse meubilair.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel