Zonnepanelen op Slimste Woning van Nederland

maandag 13 februari 2012
timer 2 min
YPS levert als groothandel en systeemhuis in duurzame energie het materiaal voor een zonnepaneelinstallatie op de Slimste Woning van Nederland te Eindhoven. Elke PV-installatie, dus ook die op de Slimste Woning, wordt op maat gemaakt, zodat de panelen in de best mogelijke hellingshoek liggen en daarmee hun optimale rendement behalen.

Concreet zijn er acht modules op het platte dak geplaatst en veertien modules op de koepel.

Aeromount standaard systeem

De modules op het platte dak worden door middel van het Aeromount standaard systeem in de meest ideale hellingshoek gebracht. De modules op de koepel worden eveneens met het Aeromount standaard systeem gemonteerd maar hierbij worden de profielen door middel van speciale klemmen op de dakbedekking van de koepel bevestigd.

Groene stroom

Het PV-systeem bestaat uit het montagesysteem Aeromount, 22 PV-modules van het merk Ningbo Qixin Solar en twee stuks type SB2500 van het merk SMA. Elke module heeft een vermogen van 240 Wp. Dit brengt de installatie tot een totaal vermogen van 5280 Wp en zal jaarlijks een gemiddeld 4488 kWh aan groene stroom opwekken.

Slimste Woning

De PV-installatie past volledig binnen het concept van de Slimste Woning, omdat zij bijdraagt aan de doelstelling van slim en duurzaam bouwen en wonen. De Slimste Woning is een demonstratie- en testwoning van de Stichting Smart Homes uit Eersel, en is voorzien van intelligente en hedendaagse technologie. Smart Homes laat instellingen en bedrijven kennis maken met moderne en slimme vormen van duurzaam bouwen en wonen. Men kan hier duurzame energietoepassingen zien, zoals zonnepanelen en zonneboilercombi, energiebesparende maatregelen zoals lage temperatuurverwarming, lichtregelsystemen en een duurzaam koelsysteem, maar ook intelligente woontechnologie zoals domotica. De Slimste Woning is op afspraak te bezoeken.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel