Ziggo Dome brandwerend door rolschermen

donderdag 6 september 2012
timer 2 min
De nieuwe concertzaal Ziggo Dome in Amsterdam. Met het oog op de brandveiligheid zijn in opdracht van Strukton Bouw brandwerende rolschermen toegepast. In totaal zijn 24 rolschermen van het merk Firescreen® toegepast.

De nieuwe concertzaal Ziggo Dome in Amsterdam heeft een capaciteit van 17.000 toeschouwers. De begane grond bestaat uit de zaalvloer, de garderobes en een foyer. Hierboven zijn nog twee ringen met tribunes, verdeeld over vier verdiepingen, die via trappen en liften bereikbaar zijn.

 

Firescreen® is een oprolbare, brandwerende afsluiting, vervaardigd uit brandwerend, hoogwaardig technisch textiel. Het scherm is compact, licht van gewicht en werkt volgens hetzelfde principe als een brandwerend rolluik.

 

Firescreen® brandwerende rolschermen, in Ziggo Dome gemonteerd door leverancier Hoefnagels Branddeuren, sluiten automatisch na brandmelding en zorgen voor een directe compartimentering, waardoor de brand zich niet verder kan uitbreiden en de veiligheid van bezoekers wordt gewaarborgd.

 

In de Ziggo Dome variëren de afmetingen van de brandwerende rolschermen tussen de vijf en acht meter breedte, met een hoogte van circa vier meter. De geplaatste brandwerende rolschermen zijn van het type Firescreen® Radiation en voldoen aan twee belangrijke criteria als het gaat om brandwerendheid, namelijk vlamdichtheid en beperking van de warmte-straling. Efectis, het centrum voor brandveiligheid in Nederland, heeft de brandschermen uitvoerig getest en alle Firescreen® Radiation brandwerende rolschermen hebben een EW-classificatie en voldoen aan de normen EN 1634-1/NEN 6069 en EN 13501-1.

 

Meer weten over brandveiligheid? Bestel hier het themanummer Brandveiligheid van Stedebouw & Architectuur, met een expertpanel over brandveiligheid in bestaande woningen, en artikelen over o.a. brandveiligheid in zorgvastgoed, en de actualiteit van FireSafety Engineering. (FSE)rg

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel