ZEEP architecten ontwerpt appartementencomplex Antarctica

woensdag 8 februari 2012
timer 1 min
In opdracht van WonenCentraal te Alphen aan den Rijn is het door ZEEP architecten ontworpen appartementencomplex Antarctica gerealiseerd. De stedenbouwkundige opzet van het gesloten bouwblok wordt ingevuld met een markante oplossing aan de rotonde.

De gevels zijn een dynamisch spel van wisselende gevelopeningen en at random geplaatste glazen balkons. De gevel aan het plein volgt de ronding van de rotonde en is als een gefacetteerde gevel vormgegeven met wisselende verspringende terrassen. De print op het glas met geabstraheerde ijsschotsen refereert aan de naam van het complex: ‘Antarctica’.

Fotografie Sigrid Schaap

 

Collectieve binnentuin

De binnenzijde is een collectieve binnentuin, gematerialiseerd in hout, groen-wit plaatmateriaal en glas. De plattegronden, variërend van 55 - 78 vierkante meter, zijn divers, flexibel en geschikt voor starters en jongeren. De begane grond is specifiek vormgegeven als commerciële plint. Onder het blok is een stallingsgarage, waar ruimte opgenomen is voor Greenwheels, waardoor de parkeerdruk verkleind is.

www.zeeparchitecten.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel