Woonservicezone onderdeel vernieuwing woonwijk Maassluis

vrijdag 9 november 2012
timer 1 min
Wethouder Arnold Keijzer van de gemeente Maassluis gaf afgelopen vrijdag het startsein voor de bouw van de 1e fase van ‘t Buitenrijk. Een nieuwe mijlpaal in de vernieuwing van de Burgemeesterswijk in Maassluis. Het totale project bestaat uit 74 koopwoningen en 67 huurappartementen.

Woningcorporatie Maasdelta is een aantal jaar geleden begonnen met een grootschalige vernieuwing van de Burgemeesterswijk. De maatregelen bestaan uit sloop en nieuwbouw, maar ook uit het creëren van nieuwe voorzieningen zoals een woonservicezone. De afgelopen jaren zijn er in totaal bijna 1000 woningen gesloopt en circa 570 woningen nieuw gebouwd.

 

’t Buitenrijk vormt een uniek project binnen de nieuwe Burgemeesterswijk. ERA Contour ontwikkelt en bouwt hier samen met Maasdelta een gevarieerde woonwijk. Het project bestaat uit 74 koopwoningen variërend in type en prijscategorie en 67 huurappartementen. De prijzen van de beschikbare woningen variëren van € 253.750,- tot € 325.750,- v.o.n. De huurwoningen worden verhuurd door Maasdelta.

Modelwoning

Om geïnteresseerden een beter beeld te kunnen geven hoe de woningen er uit komen te zien wordt als eerste een modelwoning gerealiseerd. Deze eengezinswoning, van het type Jonkvrouw, wordt volledig ingericht. De verwachting is dat de modelwoning eind december gereed is voor de feestelijke opening.

 

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel