Woningcorporaties moeten hun buffer vergroten

maandag 14 mei 2012
timer 1 min
Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil de buffer vergroten om toekomstige financiële debacles bij woningcorporaties te voorkomen. Dat betekent een extra heffing voor 389 corporaties. Die gaat oplopen met een half miljard euro tot 625 miljoen voor de hele sector.

Dat meldt Het Financieele Dagblad maandag op basis van ingewijden. De reserve bedraagt nu 125 miljoen euro, waarvan 118 miljoen in kas van de staat is.

De buffer is gelijk aan 1 procent van de totale huursom van de sector van 12,5 miljard euro. Dat percentage wordt nu fors verhoogd met 5 procent. De heffing gaat de tweede helft van volgend jaar in.

Druk
Het ministerie van Binnenlandse Zaken reageert hiermee op de negatieve ontwikkeling van vermogens van corporaties. Die staat sinds de financiële crisis in 2008 zwaar onder druk.

Het vergroten van de buffer is niet een direct gevolg van de financiële wantoestanden bij woningcorporatie Vestia. De Rotterdamse corporatie is ondanks de financiële problemen nog voldoende liquide, schrijft de krant. Toch is door de toestanden bij Vestia het 'crisisgevoel' bij autoriteiten versterkt.

 

(Bron:  Elsevier Magazine)

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel