Woningbouwproject Het Podium wint Heuvelinkprijs 2012

woensdag 20 juni 2012
timer 1 min
Woningbouwproject Het Podium uit Arnhem Presikhaaf, een complex met 153 appartementen en ondergrondse parkeervoorziening, ontworpen door OD205 SL en Geesink Weusten Architecten, is winnaar geworden van de Heuvelinkprijs 2012, een Arnhemse architectuurprijs. De prijs is toegekend tijdens de Nacht van de architectuur, op donderdag 14 juni. Metaglas plaatste M-View balkonbeglazing in dit winnende project.

Er werden in totaal 18 projecten, die tussen 2008 en 2011 gerealiseerd zijn, genomineerd voor de Heuvelinkprijs 2012. Een prijs die ooit in het leven geroepen werd door dagblad De Gelderlander en de gemeente Arnhem.

De jury gaf aan veel waardering te hebben voor de rol van de stedenbouwkundige en supervisor die het totaalconcept heeft ontworpen, evenals de landschappelijke inrichting, de maatvoering en de beeldkwaliteitseisen voor de architectuur. ‘De architect heeft op overtuigende wijze deze randvoorwaarden uitgewerkt in frisse, alzijdige appartementsgebouwen’, aldus het juryrapport.                          

Metaglas plaatste M-View balkonbeglazing in een deel van de appartementen van dit project. De volglazen balkonbeglazing zorgt ervoor dat de bewoners het gehele jaar door van het balkon gebruik kunnen maken. Het schuifdraai-systeem beschermt tegen wind, kou en neerslag. Zo is het ook bij de eerste zonnestralen aangenaam op het balkon, de loggia of op de veranda.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel