Wijzonol brengt schilders en opdrachtgevers samen

vrijdag 13 april 2012
timer 3 min
De sessies die Van Wijhe Verf onlangs onder de noemer ‘Wijzonol Experience’ organiseerde voor schilders en opdrachtgevers bleken een schot in de roos. Na eerst zelf de leidsels in handen te nemen tijdens een rit op de menwagen over de Veluwe, werd met elkaar gebrainstormd over actuele vraagstukken in de markt.

De overkoepelende conclusie aan het eind van beide avonden was dat een groot aantal schilders en opdrachtgevers wil toewerken naar een hechtere vorm van samenwerking. Zo wil men komen tot een meer langdurige samenwerking, meer transparantie en kwaliteitsborging. Unaniem was er dan ook behoefte aan meer van deze ‘Wijzonol Experience’ sessies.

Krachtenbundeling

Marlies van Wijhe, Algemeen Directeur van Van Wijhe Verf en tevens Zakenvrouw van het jaar 2010: “Als Van Wijhe Verf zien we elke dag weer hoe ontzettend veel kennis en ervaring er aanwezig is bij de verschillende schakels in de keten en hoeveel profijt er nog te behalen valt als we dat meer met elkaar zouden delen. Vandaar ook dat we op het idee kwamen om een aantal partijen uit te nodigen om op onafhankelijk terrein aan de hand van een aantal concrete vraagstukken hun vakkennis met elkaar te laten delen. De resultaten waren boven verwachting. Hoewel het de eerste keer was dat we deze sessies organiseerden, heeft het gezamenlijk brainstormen praktijkgerichte vertrekpunten opgeleverd om gezamenlijk nog beter het hoofd te kunnen bieden aan de vele uitdagingen in de markt die er nu zijn.”

Jong & oud

Los van de roep om een hechtere band tussen schilder en opdrachtgever was er bij de schilders zelf een sterke roep om de kloof tussen jong en oud in het schildersbedrijf sterk te verkleinen. Diverse ideeën werden hiertoe geopperd. Dit varieerde van gemengde teams op opdrachten, het oprichten van een jongerenplatform, het runnen van leerbedrijven als echte bedrijven om zo het verschil tussen school en het echte bedrijfsleven te verkleinen tot het opheffen van de verschillen in bedrijfskleding tussen jong en oud.

Vervolg

Het enthousiasme onder de deelnemers was groot. Iedereen juichte dit initiatief van Van Wijhe Verf toe en wilde betrokken worden bij de verdere uitrol van de Wijzonol Experience. Van Wijhe Verf verklaarde hierop dat er vervolgsessies komen in het najaar. De komende weken worden besteed aan het nauwgezet onder de loep nemen van de ideeën en de haalbaarheid ervan om vervolgens te bekijken met welke partijen nader op de uitwerking ingezoomd kan worden.

Partijen die hun interesse om ook deel te nemen aan deze praktijkgerichte denktank in oprichting, kunnen zich melden met een korte motivatie bij Wijzonol via cverbree@wijzonol.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel