Wienerberger op Building Holland met geïntegreerde oplossingen

maandag 5 maart 2012
timer 3 min
Wienerberger pakt tijdens Building Holland 2012 van 17 t/m 19 april in Amsterdam uit met twee beurspresentaties waarin keramische oplossingen voor bouw en renovatie centraal staan. In de eigen stand (standnummer 11.516) inspireert het bedrijf met verschillende duurzame keramische toepassingen voor dak, gevel en wand. Daarnaast heeft Wienerberger met vijf andere bedrijven de krachten gebundeld in Live Case ‘Flexibiliteit & Aanpasbaarheid, een ‘state of the art’ gebouw met verticale gevelbekleding van Koramic dakpannen. Ook het prefab gevelconcept Terca Wall Systems in combinatie met de nieuwste SlimBrick baksteen, komt hier volledig tot zijn recht.

Bij de live case ‘Flexibiliteit & Aanpasbaarheid’ (hal 11, standnummer 314) draait het om gebouwen die zich kunnen aanpassen aan de wensen van de gebruiker. Wienerberger, VBI, Saint Gobain, GlassSolutions, Wedeflex, Deceuninck en Voortman Staalbouw presenteren gezamenlijk een gebouw dat de nieuwste kansen en mogelijkheden voor flexibiliteit en aanpasbaarheid demonstreert. Koramic dakpannen worden hier toegepast als kleurrijke, verticale gevelbekleding.

 

SlimBrick en Terca Wall Systems

Wienerberger heeft ook de nieuwste SlimBrick baksteen verwerkt in dit inspirerende gebouw. Deze baksteen maakt met 30% minder volume extra isolatie in de spouwmuur mogelijk. Deze doorbraak in duurzaam bouwen is lichter te verwerken en vergt minder grondstoffen, energie en transport. SlimBrick is verkrijgbaar in diverse sorteringen en in twee uitvoeringen. Tijdens de beurs wordt SlimBrick gecombineerd met de prefab op maat gemaakte gevelelementen Terca Wall Systems (TWS). Snel bouwen, minder weersafhankelijk, uitstekende afwerking en ergonomie op de werkvloer, zijn belangrijke pluspunten.

 

Keramische oplossingen

In de eigen stand toont Wienerberger dat het de enige producent is die keramische oplossingen voor alle bouwdelen biedt. Het bedrijf presenteert hier onder andere een universeel keramisch gevelaansluitprofiel dat gevelpan en gevel bij dakisolatie van bestaande woningen onderhoudsvriendelijk aansluit. Er is aandacht voor Terca baksteenstrippen in combinatie met het Eter-Backer HD-systeem. Deze techniek werkt gevels en (dak)oversteken isolerend af, in lijn met het totale gevelbeeld. Het lichtgewicht systeem is volledig geventileerd en een uitgekiende oplossing om aan de steeds strengere isolatienormen te voldoen. Ook het samen met Sto Isoned ontwikkelde StoTherm Vario is een slimme oplossing voor geïsoleerde gevelrenovatie met bakstenen afwerking.

 

 

Wienerberger

Wienerberger produceert keramische bouwmaterialen met een heldere visie op modern en comfortabel wonen, werken en leven: Building Value. Om blijvende waardes te creëren met natuurlijke, keramische producten. Innovatie, duurzaamheid, betrouwbaarheid, veiligheid en kwaliteit staan daarbij voorop. Dat levert een waardevolle bijdrage aan het leven van ieder individu. Want de producten van Wienerberger zijn voor mensen gemaakt. Met respect voor het milieu en overtuigd van de esthetische waarde van keramische bouwmaterialen.

De topmerken Terca (gevelbakstenen, straatbakstenen, raamdorpels), Porotherm (keramische binnenmuurstenen) en Koramic (keramische dakpannen) vormen een inspiratiebron voor vele architecten. Grote kennis van keramische bouwmaterialen maakt Wienerberger tot een meedenkend partner voor elke bouwer.

 

www.wienerberger.nl.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel