Wie maakt de stad Almere?

woensdag 29 februari 2012
timer 2 min
Dat is de centrale vraag tijdens de Architectuurmanifestatie Making Almere die van 21 april tot en met 29 juli 2012 in het stadshart van Almere plaats vindt. Making Almere is onderdeel van de 5e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam: Making City.

Vanwege haar ambities om meer ruimte te geven aan nieuwe vormen van gebiedsontwikkeling en de plannen voor vergaande deregulering is Almere gevraagd een bijdrage te leveren aan de 5e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) die deze editie in het teken staat van 'stad maken'.

 

Door bewoners zelf gebouwd

De jongste stad van Nederland laat zien wat 'stad maken' is. Vanaf de tekentafels in 1976 tot aan de recente wijken die door de bewoners zelf worden gebouwd. Van 21 april tot 29 juli 2012 is de Making Almere gevestigd in een winkel in City Mall Almere in het centrum van de stad. Een winkel waarin de bezoeker niks koopt, maar wel wat krijgt. Een doe-winkel waar men zelf aan de slag kan met de stad van de toekomst. Er is immers nog veel stad te maken.

 

Architectuurmanifestatie Making Almere

Making Almere bevindt zich in het winkelhart van de stad en is dan ook zelf als winkel ingericht. De tentoonstelling brengt op een verrassende en toegankelijke manier de ommezwaai - van de door bestuurders en ontwerpers ingerichte stad naar een stad gemaakt door vele mensen - in beeld en werpt een blik in de toekomst van Almere

 

Gaming Oosterwold

Daarnaast worden bezoekers uitgedaagd om ter plekke mee te denken, te ontwerpen en bij te dragen plannen aan de verdere ontwikkeling van de stad. Dit bijvoorbeeld door bij te dragen aan Gaming Oosterwold, een spel over het nog te ontwikkelen gebied Oosterwold in Almere Hout. Tijdens Making Almere wordt daadwerkelijk aan het Almere van de toekomst gebouwd. Daarmee is het een tentoonstelling die voortdurend verandert.
Tijdens Making Almere zullen ook veel verschillende presentaties, debatten en andere publieksbijeenkomsten over het maken van de stad georganiseerd worden.

 

Meer weten over Almere? Bestel hier de Stedenspecial Almere van Stedebouw & Architectuur.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel