Werkconferentie over verdienmodellen voor verduurzaming van bestaande bouw

dinsdag 28 augustus 2012
timer 2 min
Op 27 september vindt in de Oude Kerk te Delft de werkconferentie ‘Van Durban tot Meterkast’ plaats. De werkconferentie gaat over innovatieve verdienmodellen voor verduurzaming van bestaande bouw en is bedoeld voor opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwketen, zowel vanuit het bedrijfsleven als vanuit de overheid.
Momenteel doen in de bouw vele nieuwe concepten hun intrede. Met name op het terrein van duurzaam bouwen en verduurzamen van bestaande bouw is er een groeiende vraag naar nieuwe producten en innovatieve oplossingen.
 
Verdienmodellen
Op de werkconferentie ‘Van Durban tot Meterkast’ staat één van de belangrijkste pijlers van dit nieuwe denken centraal: het ontwikkelen van innovatieve verdienmodellen. Het vizier wordt daarbij gericht op verduurzaming van bestaande bouw, zoals kantoren, woningbouw en zorgvastgoed.
 
Na een aantal prikkelende inleidingen gaan de deelnemers innovatieve verdienmodellen ontwikkelen aan de hand van speciaal geselecteerde praktijkcasussen. Deze betreffen o.a. duurzame herontwikkeling van kantoorpanden; duurzame woningrenovatie en labelverbetering; duurzame renovatie van een monument (Oude Kerk); duurzaam leasen van kantoorinrichting; en onderhoud en verduurzaming van zorgvastgoed.
 
Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van deze werkconferentie zijn Gemeente Den Haag, Dunea, UNETO-VNI, Bouwend Nederland, Vernieuwing Bouw, Stadsgewest Haaglanden, Stadsregio Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, en PIANOo, Expertisecentrum Aanbesteden. De werkconferentie is de vierde in een reeks van succesvolle bijeenkomsten over duurzaamheid in bouw.
 
Deelname is kosteloos
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel