Wereldwijde vraag naar flexibele werkplekken stijgt razendsnel

donderdag 22 september 2011
timer 3 min
Regus, 's werelds grootste provider van flexibele werkplekken, gaat belangrijke investeringen doen om in te spelen op de groeiende mondiale trend van flexibel werken. Onderzoek in de afgelopen 18 maanden onderstreept de opmerkelijke groei in flexibel werken.

In de komende drie jaar zal Regus investeringen doen om haar wereldwijde netwerk met minimaal 75 procent uit te breiden, wat neerkomt op meer dan 800 extra business centres. De belangrijkste groei zal plaatsvinden in de Verenigde Staten en opkomende markten zoals Brazilië, China en India. Als onderdeel van deze ontwikkeling zal het bedrijf ook vestigingen openen in 30 nieuwe landen, waaronder Slovenië, Uruguay, Nepal en Madagaskar. Zelfs in de huidige markt krijgt Regus een recordaantal aanvragen en de meest recente financiële rapporten van het bedrijf laten een bezettingsgraad van 86,7 procent zien.

 

Trend naar flexibel werken

Veel onderzoeksgegevens tonen aan dat er sprake is van een belangrijke trend naar flexibel werken (1).  60 procent van de bedrijven geeft aan dat flexibel werken minder kost dan werken met een vast kantoor. 41 procent stelt ook dat flexibel werken leidt tot een hogere productiviteit van werknemers.  80 procent van de bedrijven geeft aan dat flexibel werken helpt bij het aantrekken en behouden van goed opgeleide werknemers. 60 procent van de werknemers meent dat flexibel werken leidt tot een betere balans tussen werk en vrije tijd. 25 procent van de bedrijven vindt dat business centres toegang bieden tot betere communicatietechnologie. Daarom biedt

81 procent van alle bedrijven een deel van de werknemers nu een of andere vorm van flexibel werken aan. Op dit moment zijn er meer dan 1 miljard mobiele medewerkers. Naar verwachting zal dit aantal snel stijgen tot 1,2 miljard in 2013.

 

Belangrijkste drijfveer

Eduard Schaepman, algemeen directeur van Regus Nederland, zegt hierover: “De vraag naar flexibele werkplekken neemt duidelijk toe. De belangrijkste drijfveer hiervoor is een toenemend besef dat kostenbesparingen kunnen worden behaald met flexibel werken, mede dankzij ontwikkelingen in cloudtechnologie en mogelijkheden om 'vanuit elke locatie' te kunnen werken. Als we kijken naar de resultaten van de onderzoeken die we de afgelopen 18 maanden hebben laten doen en de uitkomsten van onafhankelijke externe onderzoeken, is het duidelijk dat flexibel en mobiel werken de nieuwe standaard is.”

 

Noot:

1. Gegevens ontleend aan:

- MindMetre Research, Regus Global Survey, voorjaar 2011

- Telework Research Network, US – Workshifting: The Bottom Line, mei 2010

-  MindMetre Research, Regus Global Survey, voorjaar 2010

- Worldwide Mobile Worker Population 2009-2013, IDC, januari 2010N

 

Meer weten over het Nieuwe Werken? Kijk op http://www.hnw-inbedrijf.nl/

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel