'We bouwen een toren die niet bestaat'

Spraakmakend ontwerp
Het unieke ontwerp van de toren is gemaakt door architectenbureau De Zwarte Hond. Het gebouw laat een enorme diversiteit in de architectuurmogelijkheden zien. De toren bestaat uit diverse patronen, gevelstenen en kleuren. Menso Oosting, directeur Fijn
Wonen: ‘’Eigenlijk bouwen we een toren die niet bestaat, omdat een dergelijk ontwerp in de reguliere praktijk niet voorkomt. Vanaf welke kant je ook kijkt, de toren ziet er elke keer anders uit. Met dit ontwerp laten we de veelzijdigheid van het Fijn Wonenassortiment zien, met als resultaat een spraakmakend gebouw dat bewijst dat woningen en appartementen uit een fabriek mooi en geen eenheidsworst zijn’’.
Betaalbaar wonen voor iedereen
De woontoren is 7 verdiepingen hoog en bevat 47 appartementen en wordt geplaatst op het Suikerterrein in Groningen. De appartementen worden ingezet als kantoorruimtes en werkplekken waar bedrijven en startups zich kunnen vestigen. ‘’Het is voor ons een mooi project waarin we onder andere invulling geven aan het tekort aan betaalbare werkplekken in Groningen. De toren is daarnaast een prachtig schaalbaar resultaat, wat laat zien hoe van prototype naar grootschalig produceren van unieke woningen,
gebouwen, wijken en buurten gaan. Grootschalige productie is noodzakelijk om corporaties, beleggers, gemeenten en projectontwikkelaars te helpen bij te dragen aan de oplossing voor het woningtekort in ons land’’, aldus Oosting.

De aflevering van de toren staat gepland in het voorjaar van 2023. Naast de toren worden er tevens 8 nieuwe woningen met diverse architectuurstijlen gerealiseerd. Eén van de woningen en een appartement worden ingericht als modelwoning, die laat zien hoe betaalbaar wonen in een groene omgeving binnen handbereik is. Eén van de woningen en een appartement worden ingericht als modelwoning, die laat zien hoe betaalbaar wonen in een groene omgeving binnen handbereik is.
Suikerterrein
Fijn Wonen experimenteert tot 2030 op het voormalige Suikerunieterrein in Groningen. In 2019 werd de pop-up wijk De Loskade geopend, waar 14 woningen en 32 studio’s zijn gerealiseerd. Het terrein wordt vanaf komend jaar uitgebreid met een hoogbouwtoren en 8 nieuwe woningen met diverse architectuur- en stedenbouwstijlen.
Bij het thema van dit artikel betrokken organisaties
Meer artikelen met dit thema
Buurttransformatie: problemen oplossen met andere problemen
28 apr om 07:30 uur 17 minKom jij nog weleens een Warmtetransitievisie tegen? De rapporten zijn inmiddels weggestopt in bureauladen,…
Missen woningcorporaties straks tientallen miljarden euro's?
17 apr om 11:30 uur 5 minBranchevereniging Aedes is allesbehalve blij met het actuele voorstel van de regeringscoalitie om de huren in…
Blue Zone Festival: hét event voor de gezonde leefomgeving
7 apr om 07:30 uurHet tweede Blue Zone Festival richt zich op iedereen die betrokken is bij het creëren van gezonde…
Meer zekerheid bij investeren in flexwoningen
3 apr om 07:30 uurOm de woningnood iets te verlichten, kunnen verplaatsbare woningen een tijdelijke oplossing bieden. Maar dat ‘…
EKOO: subsidies voor innovaties gebouwde omgeving
24 mrt om 07:30 uurOp dinsdag 1 april opent RVO opnieuw de EKOO-subsidieregeling die mikt op duurzame innovaties. Het gaat bij…
Gebruik de power van AI voor landschapsarchitectuur
7 mrt om 07:30 uurArtificiële intelligentie is in korte tijd een onmisbaar hulpmiddel geworden in de wereld van architectuur,…
Krachtige stationsconcepten voor betere reizigerservaringen
18 feb om 09:30 uurHoe ziet het treinstation van de toekomst eruit in een wereld vol diverse reismogelijkheden en ook vol…
Innovatieve oogstapp impuls voor circulariteit
17 feb om 07:30 uurWe praten wat af in het land. De organisaties in de bouw die zich bezighouden met verduurzaming en…
Reactie toevoegen