Warmtebesparing door vraaggestuurde ventilatie op basis van vocht en CO2

woensdag 2 mei 2012
timer 2 min
Voor een buitengewoon binnenklimaat is continu ventilatie onontbeerlijk. Het in Veenendaal gevestigde Orcon ziet het daarom als missie ‘overal gezonde, frisse buitenlucht in huis, school of kantoor te brengen’. Orcon heeft hiervoor een uitgebreid assortiment innovatieve ventilatiesystemen ontwikkeld. Deze doen op een stille verantwoorde en comfortabele wijze hun werk: zonder tocht, met een laag energieverbruik en een lage CO2-uitstoot.

Het nieuwe Dynamische Ventilatie Systeem (=DVS) van Orcon is een intelligent ventilatie systeem dat continu veranderingen in de luchtkwaliteit meet en registreert en hierop de ventilatie per ruimte regelt. En dat is uniek.

 

Gezond Binnenklimaat in elke ruimte

De DVS screent 24 uur per dag het CO2/VOC gehalte in de toilet, keuken en desgewenst optioneel de woonkamer en slaapkamer. Ook screent de DVS 24 uur per dag het vochtgehalte in de badkamer, en desgewenst optioneel in de wasruimte en kelder. Is er sprake van een stijging van vocht of CO2/VOC in een ruimte dan wordt er meer geventileerd door de stuurklep in de afvoer meer te openen in deze ruimte. De DVS kan in totaal 6 ruimtes op een energiezuinige manier ventileren. De eindgebruiker is daarnaast verzekerd van een gezond binnenklimaat in elke ruimte van zijn woning.

 

Warmtebesparing door vraaggestuurde ventilatie

De warmtebesparing wordt gerealiseerd doordat de software de stuurkleppen op een slimme manier aanstuurt. Het ventileren kan in sommige ruimtes beperkt worden omdat het CO2/VOC gehalte, en luchtvochtigheid gehalte onder controle is. U ventileert dan als het ware minimaal maar wel met behoud van een gezond binnenklimaat. Energiezuinig ja, maar niet ten koste van uw gezondheid!

 

Uniek automatisch inregel systeem

De DVS heeft een volledig automatisch inregel systeem. Dit is een groot voordeel omdat het inregelen van ventielen c.q. roosters in badkamer, toilet en keuken hierdoor overbodig wordt. Dit levert de installateur tijdwinst op en gemak. Het monteren van de DVS en het instellen van de dipswitches kan in minder dan 15 minuten. Tel uit uw winst. Ook de eindgebruiker kan de ventielen rustig schoonmaken en weer terugplaatsen zonder bang te zijn dat het hele ventilatie systeem wordt ontregelt. De DVS regelt namelijk zichzelf in. De DVS wordt bediend met een 4 standen schakelaar. (zie foto DVS)

 

www.orcon.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel