Wagenbouw realiseert studentenhuisvesting Scheldekwartier

dinsdag 30 oktober 2012
timer 2 min
Wagenbouw B.V. bouwt in opdracht van NLSV Modulair B.V., en in nauw overleg met gemeente Vlissingen en HZ University, tijdelijke studentenhuisvesting naast de oude machinefabriek op het Scheldekwartier.

Cijfers van de HZ University of Applied Sciences wezen uit, dat bestaande (tijdelijke) huisvesting in Vlissingen niet afdoende was, om alle nieuwe studenten onderdak te bieden. Daarom zijn de Gemeente Vlissingen en de HZ samen tot een oplossing gekomen.

 

 

Rond de bestaande accommodatie

De behoefte aan studentenhuisvesting in Vlissingen is, volgens de HZ, dusdanig groot, dat NLSV de opdracht heeft gekregen om tijdelijke woonunits op het Scheldeterrein te realiseren. De units worden door Wagenbouw geplaatst rond de bestaande accommodatie van `Toen en Nu' en de gerestaureerde Torenkraan, naast de machinefabriek. Wagenbouw en NLSV Modulair laten hiermee zien dat er op korte termijn veel kansen liggen op het gebied van studentenhuisvesting. Zelfs in deze moeilijke tijd, waar de bouw praktisch stil ligt.

 

Woningen

Elke student krijgt de beschikking over een woning van 27 m2. Naast een woon-/slaapkamer heeft elke student een eigen douche en toilet. Daarnaast worden er een aantal gemeenschappelijke ruimten gebouwd en een gemeenschappelijke buitenruimte. De tijdelijke huisvesting voor studenten van de HZ op het Scheldekwartier in Vlissingen is naar verwachting in november gereed.  De beoogde studentenhuisvesting op het Scheldekwartier is een tijdelijke oplossing, in afwachting van een definitieve locatie voor meer studentenhuisvesting in Vlissingen. Deze oplossing past binnen het karakter van het Scheldekwartier, waarbij tijdelijk gebruik van de locatie wordt gestimuleerd.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel