Het Cradle to Cradle Product Innovation Institute, de officiële certificeringsorganisatie voor Cradle to Cradle-productcertificering, lanceert op maandag 17 december 2012 versie 3.0 van haar standaard voor Cradle to Cradle-productcertificering. Deze standaard helpt bedrijven bij het ontwikkelen van gezonde en veilige producten, waarvan de materialen in continue kringlopen kunnen worden hergebruikt. De presentatie vindt plaats in het Fox Theater op het Park 20 I 20 te Hoofddorp..
Vernieuwde certificeringsstandaard voor Cradle to Cradle- gecertificeerde producten
woensdag 12 december 2012
2 min
Roy Vercoulen, Vice President Europe van het Instituut, is uw gastheer en Dr. Susan Klosterhaus, Senior Scientist van het Instituut, zal een presentatie verzorgen over de rol en positie van het Instituut, de nieuwe versie van de certificeringsstandaard, alsmede het certificeringsproces voor producten.
Continue kringlopen
De Cradle to Cradle®-methode van ontwerpen en produceren is gebaseerd op continue kringlopen. In plaats van te proberen om de negatieve effecten van huidige productieprocessen te verminderen, focust het Cradle to Cradle®-concept op het opnieuw ontwerpen van producten en materialen op een zodanige manier, dat ze positieve effecten hebben op hun omgeving en geschikt zijn voor continue kringlopen, waarin eenmaal gecreëerde waarde behouden blijft voor zowel de economie als de natuur.
Non-profit-instelling
Het Cradle to Cradle Product Innovation Institute, gevestigd in San Francisco, Verenigde Staten, is een non-profit-instelling die wereldwijd het certificeringsproces overziet en verantwoordelijk is voor het doorontwikkelen van de standaard voor Cradle to Cradle productcertificering. Het Instituut is opgericht door William McDonough en Dr. Michael Braungart, de bedenkers van het Cradle to Cradle-concept en auteurs van het boek: Cradle to Cradle: Rethinking the Way we Make Things.
Bij Cradle to Cradle-productcertificering worden producten op basis van vijf criteria geoptimaliseerd:
- Gezond en veilig materiaalgebruik
- Hergebruik van materialen
- Hernieuwbare energie
- Verbeteren van waterkwaliteit
- Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Het Instituut wordt onder andere gesponsord door de Nederlandse Postcodeloterij en de Schmidt Family Foundation. Beide partijen zien het Instituut als een belangrijke pionier in het stimuleren van een nieuwe economie, waarin producten veilig, gezond en duurzaam zijn en positieve voetafdrukken hebben. Waar consumptie bijdraagt aan het verbeteren van het klimaat, doordat productieprocessen zo zijn ingericht dat water wordt gezuiverd, hernieuwbare energie wordt opgewekt en grondstoffen eindeloos op het zelfde of een hoger kwaliteitsniveau kunnen worden hergebruikt.
Geïnteresseerde ondernemingen kunnen zich registreren voor deelname aan de bijeenkomst op: www.c2ccertified-park2020.eventbrite.com.
Reactie toevoegen