Verkoopgestuurd bouwen in slechts 12 weken

vrijdag 30 september 2011
timer 2 min
Een nieuwbouwwoning kopen en weten dat deze drie maanden later is opgeleverd, dat is aantrekkelijk voor kopers. P.Meijer (Van Lith Bouwgroep) ontwikkelde de Optiwoning, een bouwmethodiek waarmee dit kan worden gerealiseerd. Een ontwerp van projectontwikkelaar AM heeft de primeur.

Optiwoningen kunnen per stuk of per blok worden gebouwd, zodra de verkoop rond is. Doordat het bouwproces van tevoren tot in de puntjes is uitgedacht in samenspraak met alle disciplines, kan het in slechts 12  weken worden voltooid. Dankzij ketenintegratie is de afstemming tussen de betrokkenen optimaal. "Bovendien werken we met partijen die heel goed op elkaar zijn ingespeeld", aldus Kuipers.

 

Ontwerpkeuze

Optiwoning maakt slim gebruik van prefab onderdelen, die onder architectuur worden toegepast. Edwin Kuipers: "Dat betekent dat de ontwikkelaar vrij blijft in de ontwerpkeuze, terwijl er toch snel en efficiënt kan worden gebouwd. We werken bijvoorbeeld met prefab scheidingswanden waarin de diverse installaties al zijn aangebracht en met geheel afgewerkte kozijnen die al voorzien zijn van glas." Het eerste project wordt gerealiseerd in de Broekpolder met een ontwerp van ontwikkelaar AM; binnen korte tijd zijn er al 15 woningen verkocht. "Dat betekent voor ons een tevreden klant en voor de kopers een huis dat supersnel wordt opgeleverd", aldus Kuijpers.

 

Ronald Huikeshoven, directeur van AM regio Noord-Holland: "Het zijn mooie woningen in een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. De Optiwoning biedt kopers veel voordelen. Ze kunnen wachten met de aankoop totdat hun eigen woning verkocht is en dat geeft zekerheid. Bovendien: niet alleen is de tijd tussen aankoop en oplevering aanzienlijk verkort, ook kunnen ze reeds opgeleverde woningen al bekijken en hoeven ze niet alleen op de tekening af te gaan." 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel