Vergelijkingssite besparing exploitatiekosten en energielasten kozijnen

woensdag 7 maart 2012
timer 2 min
Verweij Houttechniek uit Woerden lanceerde een site waarop woningeigenaren met behulp van een referentiewoning, kunnen zien hoeveel zij kunnen besparen op hun exploitatiekosten en op de energielasten met de keuze voor een kozijn. De besparingen kunnen oplopen tot 322 euro per jaar per woning.

Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd door diverse onafhankelijke partijen. De resultaten zijn vandaag op Renovatie 2012, de vakbeurs voor duurzame vernieuwing in de bouw, bekendgemaakt.

 

Milieubarometer

Aan de hand van kengetallen wordt de energie- en milieubelasting van LamikonLongLife kozijnen, die zijn vervaardigd uit 100% FSC hout, vergeleken met tropisch hardhouten kozijnen. Door de U-waarde van <0,8 voor de Lamikon LongLife++ Passiefkozijnen (inclusief een dichte muuraansluiting) scoren zij op de milieubarometer het best. “Met het Convenant Energiebesparing Corporatiesector onder de arm mag de woningcorporatie een hoger huurtarief berekenen voor een beter geïsoleerde woning. Zo betaalt de investering zich terug en de bewoner heeft een voordeel in het energieverbruik dat beduidend hoger is dan de hogere huurkosten. De woonlastenwaarborg, een afspraak tussen de Woonbond en Aedes, zorgt er voor dat de huurverhoging niet hoger is dan de besparing die het oplevert op de energierekening”, zegt Ruud Verweij van Verweij Houttechniek.

 

Ketenpartijen achter Lamikon

Verweij Houttechniek is initiatiefnemer van de website en een van de drijvende krachten achter Lamikon. Lamikon is een uniek samenwerkingsverband tussen onderhoudsbedrijven, kozijnfabrikanten en toeleveranciers. De samenwerking tussen de ketenpartijen is in staat om innovatieve, duurzame producten te leveren. Met Lamikon bewijzen zij dat er een duurzaam alternatief is voor tropisch hardhout.

 

www.hoegroenismijnkozijn.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel