Ventilatie unit met HR warmte terugwinning op zonne energie

vrijdag 23 december 2011
timer 2 min
Dutch Airco international bv te Nuenen, leverancier van o.a. complete dakcentrales met warmtepompen, (adiabatische-) koeling en warmteterugwinning levert  ventilatie units voor buitenopstelling, welke zijn voorzien van zonnecellen, die de benodigde energie opwekken, om de ventilatoren aan te drijven.

Het dak van luchtbehandelingseenheden, uitgerust met HR platenwarmtewisselaars voor warmteterugwinning, die buiten staan opgesteld biedt voldoende ruimte om daar zonnecellen op te monteren. Daardoor kan het elektrisch vermogen voor de ventilatoren en de regeling voor een groot deel op het apparaat zelf worden opgewekt. De CO2 voetprint is daardoor minimaal.

 

Normale netaansluiting

Door een normale netaansluiting te voorzien kan eventueel overtollige energie binnen het gebouw blijven of in sommige gevallen zelfs aan het net worden teruggeleverd.

Bij het ventileren van b.v. scholen, winkels en kantoren is de ventilatie niet continue in bedrijf, terwijl de zonnecellen energie blijven produceren.Bovendien regelt een CO2 opnemer de luchtkwaliteit, waardoor niet meer wordt geventileerd, dan noodzakelijk is, maar ook niet minder dan wettelijk vereist is volgens het bouwbesluit.

Zonnecellen leveren energie zodra de verpakking wordt verwijderd en zolang er licht op valt; dus ook bij een bewolkte hemel.

 

Er is een standaard serie stekkerklare ‘Solar units’ opgebouwd met luchthoeveelheden van 500 tot 12.000 m3/h, waarbij verschillende mogelijkheden en opties leverbaar zijn.

Die opties houden onder meer in: de mogelijkheid van een omkeerbare warmtepomp, gedeeltelijke recirculatie, Adiabatische koeling door waterverdamping, enz..

 

www.dutchairco.nl

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel