Veldhuizerschool is ‘meest frisse school van Nederland’

donderdag 8 november 2012
timer 2 min
De Veldhuizerschool uit Ede uitgeroepen tot meest frisse school van Nederland. Dit gebeurde op het congres ‘7 jaar frisse scholen & andere bouwstenen’, georganiseerd door Agentschap NL en Bouwstenen voor Sociaal. De Veldhuizerschool sleepte de titel in de wacht nadat bleek dat ze van de deelnemende nieuwbouwscholen het meest schoon, fris en energiebewust zijn.

De titel is vooral te danken aan het feit dat de Veldhuizerschool volledig is gerealiseerd in het passiefhuis-concept. De school wordt door de kinderen zelf warm gehouden. Het energiegebruik is 80% lager en het licht en de ventilatie wordt volledig automatisch gestuurd op aanwezigheid in de lokalen. De ramen zijn veelal kleiner en mogen niet open. Het dak is groen. En door de isolatie zijn de muren vrij dik waardoor het relatief stil is in het gebouw. Hierdoor is de Veldhuizerschool een duurzame, energiezuinige, gezonde en vooral frisse school!

 

De prijs

Behalve de titel mocht directeur Geertje van de Put ook een doe-het-zelf-kit in ontvangst nemen. Hiermee kunnen de kinderen op school zelf meten hoe het zit met het energieverbruik. ‘Een mooi cadeau, zo worden de kinderen bewust van hun verbruik en daar hebben ze de rest van hun leven wat aan’, aldus Geertje van de Put.

 

De prijs, die werd uitgereikt door Annemarie Jorritsma, burgemeester gemeente Almere, voorzitter VNG-bestuur en partner van Bouwstenen, is ook een opsteker voor gebouwverduurzamer INNAX GEBOUW & OMGEVING, Jorissen Simonetti architecten en Hartman Bouwvisie die allemaal nauw betrokken waren bij het ontwerp en de realisatie van de school in 2011.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel