Van Dorp installaties behaalt CO2 Bewust Certificaat niveau 3

donderdag 24 november 2011
timer 2 min
Van Dorp installaties bv is per 1 november 2011 gecertificeerd voor niveau 3 van de CO2 prestatieladder. Door het behalen van dit CO2 Bewust Certificaat toont Van Dorp installaties haar klimaatbewuste bedrijfsvoering.

Van Dorp installaties vierde in 2010 haar 25 jarig bestaan en is in die periode een organisatie gebleken die oog heeft voor zowel de mens als het milieu. In de loop der jaren zijn er al grote stappen gezet, bijvoorbeeld met de aanschaf van bestelauto’s op aardgas en de keuze voor het energiezuinige A-label voor het leasewagenpark.

 Het CO2 Bewust Certificaat kent vijf niveaus die een gunningvoordeel op kunnen leveren bij inschrijvingen, waarin EMVI criteria, zoals duurzaamheid en de belasting voor het milieu worden meegewogen. 

Met z’n allen naar niveau 5

Om in aanmerking te komen voor dit CO2 Bewust certificaat heeft Van Dorp installaties haar eigen CO2 footprint in kaart gebracht en aangetoond hoe milieubewust de organisatie is. In het energiezorgplan zijn reductiedoelstellingen vastgelegd op het gebied van brandstof- en energieverbruik. Van Dorp installaties wil binnen 5 jaar haar CO2 uitstoot met 19% reduceren.

Van Dorp installaties verwacht zich op korte termijn te kunnen certificeren voor niveau 4 en heeft de ambitie om niveau 5 in 2012 te behalen. Uiteraard doen wij er intern alles aan dit te bereiken. Echter de CO2 prestatieladder stelt ook eisen aan extern betrokken partijen. Vandaar dat wij al onze leveranciers en zakelijke relaties oproepen met ons mee te doen. Samen gaan we voor een milieubewust resultaat.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel